Hava Durumu

Mısırlı turistlere kazada yanlış tercüme şoku

BURSA’nın İnegöl İlçesi’ne mobilya almak için gelen Mısırlı'ların içinde bulunduğu otomobil başka bir otomobille çarpıştı. Kazada yaralanan bir Mısırlı, hastanede tercüman bulunmaması nedeniyle zor anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2013 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2013 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mısırlı turistlere kazada yanlış tercüme şoku

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Mahmudiye Mahallesi mobilya sanayisi 7’inci Sokak üzerinde meydana geldi. Mısır’dan İnegöl’e mobilya almak için gelen 3 kişinin içinde bulunduğu 16 P 2212 plakalı otomobil, 7'inci sokak üzerinde Mehmet Hasanlar (53) yönetimindeki 16 PY 990 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Kahireli olduğu belirtilen Talal Ali Sait (40) yaralandı. Haber verilmesi üzerine giden sağlık ekipleri yaralı Sait’i ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırdı.

ANLAŞAMADILAR

Omuzunun çıktığı belirlenenMısırlı Talal Ali Sait acil serviste müşahede altına alınırken, bir süre sonra Mısırlı arkadaşları da hastaneye geldi. Ancak Mısırlı'ların Türkçe bilmemesi, hastane görevlileri ve polisin de yeteri derecede Arapça bilmemesi üzerine anlaşma güçlüğü çekildi. Mısırlı'lar dertlerini anlatamadıkları için tedirgin olurken, polis ekibi de işlemleri yapmakta güçlük çekti.

'SUÇLUSUNUZ' DİYE TERCÜME EDİLİNCE KORKTULAR

Arapça yazılı kimlikte ismi ve yaralının bilgilerini okumak için hastane personeli de büyük çaba harcadı. Az da olsa Arapça bilen bir hastane personelinin yardımıyla güçlükle anlaşılmaya çalışılan Mısırlı'lara, Arapça’yı tam olarak bilmeyen yanlarındaki arkadaşlarının yanlış tercümesi ise Mısırlıları korkuttu. Kazada suçsuz oldukları halde tercümede 'Siz suçlusunuz' diyen kişinin söylediklerini düzeltmek için yine hastane personeli devreye girdi.

Yaralı arkadaşlarını alıp gitmek istediklerini ve şikayetçi olmadıklarını belirten Mısırlı'lar, güçlükle ikna edilerek ifadelerine başvurulmak üzere karakola götürüldü. Bu sırada, Mısırlı'larI kaza yapan araç sürücüsünün Türkçe teselli etmeye çalışması dikkat çekti. Sürücü, Türkçe bilmeyen Mısırlılara "Olsun önemli olan bizlere bir şey olmaması. Sen suçsuzsun" diyerek ellerini sıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.