Hava Durumu

MOBESE halka açılıyor

Bursa Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmaları sayesinde vatandaşlar yol üzerinde bulunan MOBESE kameralarının görüntülerini internetten izleyebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2012 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2012 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MOBESE halka açılıyor
Konuyla ilgili belediye ile görüşmelerin 2 ay önce başladığını ifade eden Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, yakında vatandaşların İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyelerinin resmi internet sitesindeki gibi MOBESE görüntülerini izleyebileceğini söyledi. Projenin bitme aşamasına geldiğini vurgulayan Kahya, "Mevcut kameralar üzerinden vatandaşlarımız trafiğin yoğunluk durumunu internet üzerinden izleyebilecek. Biz zaten bunun çalışmasını belediye ile yapıyorduk. Küçük bir altyapı çalışmasıyla kameraların görüntüleri internet ortamına aktarılabilir. Vatandaşlarımız bu sayede hangi güzergahın araç trafiği açısından yoğun olduğunu görebilir ve başka alternatif güzergahları kullanabilir. Böylece trafik yoğunluğu da azalmış olur. Bu da trafiği önemli ölçüde rahatlatır" diye konuştu.

Trafik lambalarına sensör takılmasını da değerlendiren Kahya, konunun belediye ile görüşülmesi gerektiğini söyledi. Şehir içinde trafiğin yoğun olmadığı yerde sensör sistemi sayesinde vatandaşların boş yere kırmızı ışıkta beklemeyeceklerini hatırlatan Kahya, "Trafiğin yoğun olduğu yerlerdeki trafik lambalarına sensör takılabilir. Böylece vatandaşlar ulaşmak istediği yere daha kısa sürede ulaşmış olur. Ayrıca araç trafiği akıcı olacağından sürücüler beklememiş olur. Ancak bunu yapacak olan belediyedir. Belediyenin böyle bir çalışması olursa biz her türlü desteği veririz" dedi.


İSTANBUL VE İZMİR ÖRNEK ŞEHİR


Öte yandan, İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin resmi internet sitelerinde şehrin önemli yerlerini vatandaşlar naklen izleyebiliyor. Sabah işe gidiş ve akşam işten çıkış saatlerinde sürücüler internet sitesi üzerinden yolun trafik yoğunluğunu kontrol edebiliyor. Resmi verilere göre bu sayede trafiğin yoğunluğu yüzde 30 azalırken, sürücüler trafiğin yoğun olduğu güzergahlar yerine daha rahat gidebilecekleri alternatif güzergahları kullanıyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.