Hava Durumu

Mobilya sektörü hareketlendi

Bursa mobilya alanında hakimiyetini hızla ilerletiyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2012 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2012 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mobilya sektörü hareketlendi
Düğün sezonunun açılması, inşaat sektörüne getirilen teşvik ve yeni inşaatların artış göstermesiyle iç piyasanın hareketlendiğini belirten Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MOBSİAD) Başkanı Mustafa Yedikardeş, ihracatta yaşanan sürekli artış trendi ile mobilya sektörünün kalkınmada önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

İhracat rakamlarına da bakıldığında birçok sektör kan kaybına uğrarken, mobilya sektörü yükselişini sürdürüyor

Mobilya sektörünün istihdam açısından en verimli sektörler içinde yer aldığını belirten Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, işlerin düzelmesiyle birlikte eleman ihtiyacının da arttığını ifade etti.

KALKINMADA ÖNEMLİ BİR SEKTÖR


İhracatın artış kaydetmesi ile birlikte özellikle eleman ihtiyacının doğduğunu kaydeden Yedikardeş, eleman ihtiyacının karşılanması ile birlikte istihdam rakamlarının da yükselişe geçeceğini hatırlattı. Katma değer açısından da önemli kazanımlarının bulunduğunu söyleyen Mustafa Yedikardeş, mobilya sektörünün kalkınmada önemli bir rol oynadığının altını çizdi.

Sektördeki kalitenin ihracatı arttırdığına değinen Başkan Yedikardeş, 2012 yılı nisan ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 41'lik artış ile 22 milyon 480 bin 527 dolar ihracat gerçekleştirildiğini ifade etti. Ülke bazında bakıldığında her sektörde olduğu gibi Avrupa Birliği ülkelerine ihracatta azalma yaşandığını belirten Yedikardeş, bu azalmanın yeni ülkeler ile telafi edildiğini, hatta daha da artış yaşandığını vurguladı.


İÇ PİYASA DA HAREKETLENİYOR


İç piyasada da düğün sezonunun açılması ile birlikte hareketlilik yaşanmaya başladığını ifade eden Mustafa Yedikardeş, "Yeni açıklanan teşvik sisteminde inşaat sektörüne getirilen teşvik, düğün sezonunun açılması, yeni inşaatların artış göstermesi iç piyasa açısından bizleri memnun ediyor. Olaya sadece üretim bazında değil, satış ve pazarlama açısından da bakmak gerekiyor. Satış yapan üyelerimizde de işlerin açılmaya başladığına dair sinyaller alıyoruz. Bu durum da bizi sevindiriyor" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.