Hava Durumu

Mobilya tasarımcıları yetiştirilecek

Bursa'nın İnegöl ilçesinde mobilya tasarım kursu açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2016 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2016 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mobilya tasarımcıları yetiştirilecek
Mobilya sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek için harekete geçen İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi, bu konuda önemli bir adım attı.

Tasarım konusunda uzman Ar-Ge personeli yetiştirme kursu için protokol imzalandı. Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bu kurs Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılacak. Kursa en az lise mezunu ve 18 yaş üstü kişiler katılabilecek. Nazari ve pratik eğitim verilecek kursa toplam 12 kursiyer katılacak. Müracaatların fazla olması durumunda belli kriterlere göre seçme yapılacak” dedi. Bilican, 27 Ocak Çarşamba itibariyle başlayacak başvuruların 4 Şubat’ta sona ereceğini bildirdi.

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “İMOS olarak sanayimizin yetişmiş eleman meselesini çözmek için çeşitli projeler yürütüyoruz. İki dönemdir mezun verdiğimiz mobilya sektörü için uzman tasarımcı yetiştirme programı, Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde yaptığımız koltuk dikişçilik kursu, yine Halk Eğitim Merkezi ile yapacağımız koltuk döşemeciliği kursu gibi programlara ilaveten mobilya sektörü için uzman Ar-Ge personeli kursunun protokolünü imzaladık. 8 Şubat’ta başlamasını planladığımız kursumuza 12 öğrenci kaydı almayı planlıyoruz. Autocad, Top Solid ve Ar-ge süreç yönetimi konularında eğitimler verilecek" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.