Hava Durumu

Morglar doldu! Ceset dolu treyler öfkeye yol açtı

Meksika'nın Jalisco eyaletine bağlı Guadalajara şehrinde hastanelerdeki morgların doluluğu nedeniyle içinde 100'den fazla cesedin bulunduğu park halindeki treylerden koku gelmesi halk arasında öfkeye neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2018 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2018 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Morglar doldu! Ceset dolu treyler öfkeye yol açtı

Meksika'da uyuşturucu ve insan kaçakçılığı kartelleri arasında devam eden şiddet dalgası ülkeyi büyük bir kaosa sürüklemiş durumda. Son olarak içerisinde 157 ceset bulunan Meksika Başsavcılığına ait kiralık bir soğutuculu treyler 2 hafta boyunca park edildiği Duraznera bölgesindeki bir depo yakınlarında park halinde bulundu.

Cesetlerden gelen koku nedeniyle bölge halkı tarafından şikayet edilmesi üzerine treyler şehir merkezinden uzak Tlajomulco bölgesinde boş bir yere götürüldü. Tlajomulco sakinlerinin de tepkisi ve şikayeti üzerine treyler şehir merkezindeki adli takibat depolama tesisine götürüldü.

YENİ MORG İNŞA EDİLENE KADAR CESETLER FARKLI YERDE TUTULACAK

Jalisco Hükümet Sekreteri Roberto Lopez Lara, şiddet dalgası nedeniyle morgda daha fazla ceset koymak için yer kalmaması nedeniyle kamyonu kullandıklarını itiraf etti. Terk edilen kadavraların Tonal'da yeni bir morg inşa edilene kadar farklı bir yerde tutulacağını açıklayan Lara, yapılacak otopsilerin ardından kadavraların gömüleceğini de söyledi.

Jalisco Eyaleti İnsan Hakları Komisyonu olaylarla ilgili bir soruşturma raporu başlattı. 21 Mart'ta henüz akrabaları tarafından tespit edilmeyen cesetlerin adli bir mezarlığa konulmasını isteyen bir öneri sunuldu. DNA testlerinden sonra kimlikleri teşhis edilecek olan kurbanların kayıtlarının eksiksiz olarak yapılması ricasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.