Hava Durumu

Mozilla Firefox 78 güncellemesi çıktı!

İnternet tarayıcısı söz konusu olduğunda, piyasada birçok alternatif mevcut. Bu tarayıcılar arasından Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge ve Safari ise önde gelen tarayıcılar arasında. Bu pazardaki rekabet oldukça yukarıda olduğu için, firmalar da sürekli ürünlerini geliştirmenin yollarını arıyor. Şimdi ise, Mozilla Firefox 78 güncellemesi kullanıcılara sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mozilla Firefox 78 güncellemesi çıktı!

Güncelleme Windows, macOS ve Linux kullanıcılarını kapsıyor. Bu sürüm OS X 10.9 Mavericks, OS X 10.10 Yosemite ve OS X 10.11 El Capitan için desteklenen son sürüm oldu.

Mozilla Firefox 78 güncellemesi kullanıma sunuldu

Mozilla, yeni güncelleme ile kullanıcıların Firefox Genişletilmiş Destek Sürümü (ESR) kanalına taşınacağını belirtti. Firefox ESR ile birlikte, Temmuz 2021'de yayımlanacak olan bir sonraki ESR sürümüne kadar güvenlik güncelleştirmeleri sağlanacak. Mozilla ayrıca, macOS sürümleri için de bir açıklamada bulundu.

Mozilla'nın belirttiğine göre, Apple'ın eski macOS sürümleri için güvenlik güncellemelerini düzenleyen genel bir politikası bulunmuyor. Firefox ise bu anlamda son üç macOS sürümüne destek veriyor. macOS 10.11 için geçerli olan en son güvenlik güncelleştirmesi, Temmuz 2018'de kullanıma sunuldu. Mozilla, güvenlik güncellemelerini almayan macOS sürümlerini de tehlikelere karşı uyarıyor.

Daha fazla uzatmadan yeni özelliklere geçelim öyleyse. Mozilla Firefox 78 güncellemesi ile birlikte gelen yenilikler:

Firefox için yenileme özelliği geldi. Tarayıcıda herhangi bir sorun ortaya çıktığında, kullanıcılar uygulamayı silip yeniden kurmakla uğraşmayacak.

Firefox'ta konferans ve görüntülü arama daha iyi hale getirildi.

WebRender ile Intel ekran kartları olan Windows kullanıcıları, gelişmiş grafik performansı elde edebilecek.

Çeşitli erişilebilirlik geliştirmeleri.

Kayıtlı şifrelerinizden birinin veri ihlaliyle karşılaşıp karşılaşmadığını görebileceksiniz.

Koruma Panosu ile gelişmiş güvenlik takibi.

Önceki 10 sürüm boyunca yapılan değişiklikler, ESR kullanıcılarına sunuluyor. Bunlar arasında Kiosk modu, otomatik oynatmayı engelleme özelliği ve resim içinde resim desteği gibi birçok ek özellik mevcut.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.