Hava Durumu

MS hastası eşini keçi sütüyle tedavi etti

Bursa'da bir müteahhit, eşinin hastalığına keçi sütünün iyi gelmesi üzerine işini bırakıp besiciliğe başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2012 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2012 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MS hastası eşini keçi sütüyle tedavi etti
Her gün taze keçi sütü içen multipl skleroz hastası kadın, tıbbın çaresiz kaldığı hastalığın yol açtığı ataklardan kurtuldu.

Yapı dekorasyon alanında çalışan müteahhit Zafer Demir (46), 5 sene önce eşinin multipl skleroz (MS) hastası olduğunun ortaya çıkması üzerine çaresiz kaldı. Hastalığa keçi sütünün iyi geldiğini öğrenen Demir, 2009 yılında firmasını kapatarak doğduğu yer olan Keles'e geldi. Çocuklarının okul kaydını da buraya aldıran Demir, 7 adet keçi, 40 koyun, 2 inek alıp besiciliğe başladı. Demir, keçilerden sağdığı taze sütü hiç vakit geçirmeden çiğ olarak içirdiği eşi Halime Demir'in (42) iyileşme sürecini hızlandırdı.

2007 yılının Mart ayında görme kaybı sebebiyle eşini hastaneye götürdüğünü söyleyen Zafer Demir, "Hastanede gerekli tahliller yapıldıktan sonra eşime MS teşhisi konuldu. Doktorlar, 'Bu hastalığın tedavisi yok, ancak atak önleyici iğne kullanabilirsin. Bu ise İsrail'de üretiliyor ve 3 aylık maliyeti 7 bin lira civarında. SGK bunu karşılıyor' dedi. Psikolojik tedavi ile birlikte bu iğneyi kullandık. Bir taraftan da tanıdıklarımıza bu hastalıkla ilgili tedavi yöntemlerini sorduk. Herkes farklı şeyler söyledi. Çoğunu yaptık fakat bir netice alamadık" dedi.

Amerika'da yaşayan bir akrabalarının Keles'e senelik izin için geldiğini anlatan Demir, "Bu akrabama eşimin durumunu anlattım. Onlar Amerika'da keçi çiftlikleri olduğunu ve keçilerden sağılan sütlerin reçeteyle satıldığını söyledi. Anne sütüne en yakın sütün keçi sütü olduğunu ve çaresiz denecek birçok hastalığa iyi geldiğini öğrenince günlerce düşünerek hayatımı değiştirecek kararı aldım. Keles'e gelerek keçi beslemeye başladım" diye konuştu.

Keçi sütünün birçok çaresiz hastalığa iyi geleceğini belirten Demir, "Sağdığım sütü aç karnına hemen içiriyorum. Kendim de içiyorum. Tedavisi olmaz denilen MS hastalığına ben bu yolla çare buldum. Hayatımız değişti fakat mutluyum, karım, çocuklarım da çok mutlu. Bunu maddi hiçbir şey sağlayamazdı" dedi.

2010 yılında kullanmaya başladıkları ilaçları kesen Halime Demir de keçi sütünün çok iyi geldiğini, daha önce sık sık geçirdiği nöbetlerin artık hiç görülmediğini söyledi.

Multipl skleroz (MS) hastalığı beyin ve omuriliğin bir hastalığı olup, beynin görme, konuşma, yürüme gibi fonksiyonlar üzerindeki kontrol kabiliyetini bozuyor.


"KEÇİ SÜTÜNÜN FAYDALARI ÇOK FAZLA"


Laktoz oranı yüksek olan keçi sütündeki yağ asitlerinin bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini söyleyen uzmanlar, bu sütün organizmada iltihaplanmayı önlediği gibi diş ve kemik gelişimi için de iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu belirtiyor. Doğal homojenize olan sütün A vitamini, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu belirten uzmanlar, "100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır. Keçi sütü değerli besin ögelerini içeriyor. Yeni doğan bebekler, anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini en iyi keçi sütünden alabilir" açıklamasını yapıyor.

Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa'da özel sağlık marketlerinde yüksek fiyatlarla satıldığını ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceğini bildiren uzmanlar, cilt hastalıklarına da iyi gelen keçi sütünün iyileştirici özelliklerine; 16. yüzyılda rahatsızlanan ve hastalığına hiçbir çare bulunamayan 1. François'in Kanuni Sultan Süleyman'dan yardım istemesini, Kanuni'nin de kendisine yanında keçisi bulunan doktorunu göndermesini, keçi sütü içip keçi yoğurdu yiyen François'in kısa sürede sağlığına kavuşmasını örnek olarak gösteriyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.