Hava Durumu

MSB açıkladı: DEAŞ'la mücadele göğüs göğüse yürütülüyor!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Fırat Kalkanı Harekatı ve DEAŞ Terör Örgütü ile Mücadele ile ilgili yapılan açıklamada "Diğer ülkeler DEAŞ'la mücadeleyi daha çok hava kuvvetleri ile yürütürken, Türk Silahlı Kuvvetleri DEAŞ'la mücadeleyi göğüs göğüse yürüten tek ordu olmuştur" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2019 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 22:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MSB açıkladı: DEAŞ'la mücadele göğüs göğüse yürütülüyor!

Milli Savunma Bakanlığı Fırat Kalkanı Harekatı ve DEAŞ Terör Örgütü ile Mücadele ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudut güvenliğini tesis etmek, DEAŞ Terör Örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriye halkının evlerine dönüşüne katkı sağlamak maksadıyla, 24 Ağustos 2016 tarihinde, hain darbe girişiminden sadece bir ay sonra, Fırat Kalkanı Harekâtı başlatılmıştır.

Fırat Kalkanı Harekâtı, El Bab yerleşim yerinin 24 Şubat 2017 tarihinde kontrol altına alınmasıyla birlikte hedefine ulaşmıştır.

Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yürütülen harekat süresince, hudut hattımız boyunca 243 meskûn mahal ve 2.015 kilometrekare alan DEAŞ'tan temizlenmiş, 3000'den fazla radikal DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, DEAŞ terör örgütüne ait 21 bin hedef imha edilmiştir.

Diğer ülkeler DEAŞ'la mücadeleyi daha çok hava kuvvetleri ile yürütürken, Türk Silahlı Kuvvetleri DEAŞ'la mücadeleyi göğüs göğüse yürüten tek ordu olmuştur.
Fırat Kalkanı Harekâtı ile kontrol altına bölgelerde; mayın, EYP temizliği, güvenlik ve asayişin sağlanması faaliyetlerine devam edilmektedir.

Ayrıca, ilgili kurumlarımızla birlikte bugüne kadar yapılan bu çalışmalar neticesinde büyük bir kısmı Fırat Kalkanı Harekât Alanına olmak üzere yaklaşık 320.000 Suriye vatandaşının evlerine dönmeleri sağlanmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.