Hava Durumu

Mübadele sergisiyle anılar tazelendi

Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya temsilciliği üyesi ve kendisi de bir mübadil torunu olan fotoğraf sanatçısı Fatoş Pekseren, sergilediği fotoğraflar mübadille anıları tazelendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Mübadele sergisiyle anılar tazelendi
Mudanya Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezinde açılan fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü. Fotoğraf sanatçısı Fatoş Pekseren bugün ilk sergisini Mudanyalılarla buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Pekseren, "Yeni nesiller aile büyüklerinin geçmiş yaşamlarını en iyi şekilde öğrenmek ve yaşadıkları ortamları görmeleri açısından çok güzel bir sergi oldu. Eski yaşanmışlıklar günümüzde unutulmaya başlamış, eski değerlerimizi ve geleneklerimizi kaybediyoruz. Çocuklarımıza günümüz gençliğine geçmişi anlatmıyoruz. Oysa burada yaşanan büyük acılar var, bir nesil anlatmamayı seçmiş, ikinci nesil ilgilenmemiş, üçüncü nesil ise günümüzde hatırlamaya anlamaya çalışıyor" dedi.



Mudanya konulu bu sergide üçüncü kuşak Mübadiller kendilerinden bir şeyleri mutlaka bulup yakaladığını ifade eden Pekseren, "Bundan daha güzel bir duygu ne olabilir. Önümüzde ki günlerde, sergilediğim fotoğrafların yer aldığı bir kitabımın son hazırlıklarını yapıyorum. O kitapta çok şeyler bulacak ve çok hüzünleneceksiniz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.