Hava Durumu

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz'a çirkin saldırı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde göreve geldiği günden bu yana sahillerdeki halka ait olan alanları işgal eden kişi ve kişilerle mücadele başlatan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendisine hakaret ve tehdit ettiğini iddia ettiği üç işletmeci hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2014 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2014 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz'a çirkin saldırı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde göreve geldiği günden bu yana sahillerdeki halka ait olan alanları işgal eden kişi ve kişilerle mücadele başlatan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendisine hakaret ve tehdit ettiğini iddia ettiği üç işletmeci hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Bir toplantı için öğle saatlerinde Arnavutköy Balıkçı Barınağı’ndaki Mudanya Belediyesi Lokali’nde bulunan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, iddiaya göre, barınak yanındaki sahil kesiminde Hazine’ye ait alanı plaj ve çay bahçesi olarak kullanan işletmecileri halkın alanını boşaltmaları konusunda uyardı.

Şahıslar, kendilerinin Mal Müdürlüğü’ne ecrimisil ödeyerek kullanım hakkı elde ettiklerini söyledi. Başkan Türkyılmaz’a hakaret ve tehditler savurduğu ileri sürülen söz konusu şahısların, belediye lokaline tekme ve yumrukla saldırarak kapılara vurduğu öne sürüldü. ‘Kaleşnikofla tarayıp, yere sereceğiz’ diyerek ölüm tehdidiyle Başkan Türkyılmaz’ın üzerine yürüdüğü iddia edilen şahıslar, barınakta görev yapan güvenlik görevlilerin müdahalesi ile etkisiz hale getirildi.

Olayla ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiklerinde halka ait alanların halkın olacağını söylediklerini belirterek, "Bunun uygulamaları başladı. Halkın malını gasp edenler, bundan rahatsız olmaya başladı. Ancak bu benim görev yapmamı asla engellemeyecektir." dedi.

Balıkçı Barınağı’nın belediyenin mülkü olduğunu hatırlatan Başkan Türkyılmaz, "Mal Müdürlüğü zannediyorum orada bir yanlışlık yapmış. Ben Mudanya’nın ortak alanlarını halka açacağım derken Mal Müdürlüğü belirli bedel karşılığı buraları kişilere veriyor. Ancak bu kişilerin belediyeye yaptıkları ruhsat müracaatlarına olumlu yanıt vermeyeceğiz. Her ecrimisil yatıranlara bizim izin vereceğimiz anlamına gelmez. Mudanya'da halka ait alanlara halka dönecektir ve kanun çerçevesinde usulsüz olanlar mühürlenip yıkılacaktır." diye konuştu.

"Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz" diyen Türkyılmaz, şunları söyledi: "Bugüne kadar yönetmeyenler aslında Mudanya’nın her karışını peşkeş çekmişler. Ben de o alanları Mudanyalılara yeniden kazandıracağım, sözümde duracağım."

Öte yandan Başkan Türkyılmaz'ı tehdit ettiği iddia edilen kişiler, savcılıkta ifade verdiği için görüşlerine başvurulamadı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.