Hava Durumu

Mudanya'da kardeşlik buluşması

Tarihi boyunca çeşitli kültürlerin bir arada ve barış içinde yaşadığı Mudanya, yeni bir kardeşlik buluşmasına daha ev sahipliği yaparak, Yunanistan'ın Nea Mudanya kentinden gelen konukları ağırladı. Yunanistan'dan gelen heyet, Mudanya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mudanya'da kardeşlik buluşması

Tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle pek çok farklı değere ev sahipliği yapan, tarihi boyunca çeşitli kültürlerin bir arada ve barış içinde yaşadığı Mudanya, yeni bir kardeşlik buluşmasına daha ev sahipliği yaptı.

Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya, kardeş şehirlerini ağırladı. Yunanistan'daki kardeş şehir Nea Mudanya'dan gelen konuklar, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından Tirilye'de karşılandı. Yunanistan'dan gelen heyet, iki gün boyunca Tirilye'deki Tarihi Taş Mektep, tarihi kiliseler, Hagios Sergios Manastırı, Kumyaka'daki Başmelekler Kilisesi, bir zamanlar Rumların yaşadığı Girit Mahallesi gibi tarihi ve turistik yerleri gezdi. Heyette Fener Rum Patriği Bartholomeos, Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis, Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris, Nea Mudanya Belediye Başkanı Emmanuil Karras ve Nea Mudanya bölgesinde yaşayan kafile yer aldı. Başkan Türkyılmaz, kardeş şehir Nea Mudanya Belediye Başkanı Emmanuil Karras'la kucaklaşarak "Kardeş şehrinize hoş geldiniz" dedi. Mudanya'ya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Karras ise, kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini, atılan adımların sonsuza dek sürmesini istediklerini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.