Hava Durumu

Mudanya'da skandal uygulama

Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için önemli çalışmalara imza atarken, Mudanya Cafer Yener İlköğretim Okulu’nda tam bir skandal yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mudanya'da skandal uygulama

Mudanya Cafer Yener İlkokulu Müdürü Şükrü Adıgüzel,anasınıfına giden bir öğrenci velisine yazdığı resmi yazı ile okul aidatını ödemediği takdirde öğrencinin kaydının silineceğini bildirdi. Durumdan haberi olamdığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, konu hakkında inceleme başlatacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitimini yaygınlaştırmak için önemli çalışmalara imza atarken, Mudanya Cafer Yener İlköğretim okulunda tam bir skandala imza atıldı. Dört aylık aidatı ödeyemeyen veliye okul müdürü tarafından hazırlanan resmi yazıyla beş iş günü içerisinde ödeme yapılmadığı takdirde öğrencinin kaydının silineceği bildirildi.

TEHDİT GİBİ UYARI

Gönderilen belgede, "Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin Devam- Devamsızlık bölümünün 14'üncü maddesi uyarınca ödemediğiniz aidatları 5 iş günü içerisinde ödemenizi aksi takdirde hem öğrencinizin kaydının silineceğini hem de aidatların yasal yolla tahsil edileceğini bilmenizi önemle rica ederim" ibareleri yer aldı.  Çocuklarının anasınıfında yarım gün eğitim gördüğünü belirten öğrenci velisi, ödeyemediği aylık 75 liralık aidat yüzünden çocuklarının kaydının silineceğini ve durumdan rahatsız olduğunu ifade etti.

GÜLSAR NET KONUŞTU

Konu hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, daha önce yaptığı bir konuşmada hiçbir öğrencinin okulun kapısından geri çevrilmeyeceğini söylediğini hatırlatarak, "Ben her zaman bütün çocukların okul öncesi eğitim alması gerektiğini söylüyorum. Zaman zaman olumsuzluklar yaşanıyorsa bu konuda gereken yapılır. Hiçbir çocuk dışarıda bırakılmaz. Veliler de üstüne düşeni yapmalı fakat bizim için durumu olmayan çocuklar daha da önemlidir. Okul müdürü ile ilgili olan bu konu bize intikal ettiği zaman okul müdürü için gerekli işlemler yapılır" dedi.

UTANÇ TABLOSU

Yaşanan olaya tepki gösteren Türk Eğitim Sen 2 Nolu Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu öğrenci velisine gönderilen resmi yazıyı bir utanç tablosu olarak değerlendirerek, "Bursa'daki okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 60'larda kalmıştır. Çocukların yüzde 40 ya okul eksikliğinden ya da aidatları ödeyemediğinden anasınıflarına gidememektedirler" diye konuştu. (Ergün DEMİRCİ'nin ÖZEL HABERİ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.