Hava Durumu

Mudanya'da vatandaşlar yeni yıla zamla uyandı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde vatandaşların yoğun olarak gittiği ve bir çok kıraathanenin bulunduğu Eski Zeytin Hali'ndeki kahvehanelerde çay 1 lira 25 kuruş oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2018 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mudanya'da vatandaşlar yeni yıla zamla uyandı

Mudanyalı vatandaşların ve köylülerin yoğun olarak ilgi gösterdiği kahvehanelerde çay fiyatlarına yeni yılın ilk günüyle birlikte zam geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği dükkanları kiralayan Mudanya Belediyesi fiyatlara bir defada yüzde 300 zam yapınca bu da esnafı çaya zam yapmaya itti. Buna bir de artan girdi maliyetleri eklenince çay 1 lira 25 kuruş oldu. Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, işletmecilerin gelen talepleri doğrultusunda azami çay fiyatını 1 lira 25 kuruşa çıkarttı. Mudanya'da bazı dükkanlar 1 liraya çay satarken, belediyeden yüksek fiyata dükkan kiralayan hal esnafı ise fiyatı yeni yılla birlikte 1 lira 25 kuruşa çıkarttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, "Mudanya Belediyesi dükkanlara bir defada yüzde 300 yaz yapınca yüksek kiralardan ve girdi maliyetlerinin armasından dolayı esnafımızın talepleri doğrultusunda Mudanya'da çayı 1 lira 25 kuruşa çıkarttık. Mudanya'da dileyen esnaf 75 kuruşada çay satıyor, zamla birlikte 1 lira 25 kuruşa da satıyor. Belediye dükkanlarında kiraların yüksek olması ve önümüzdeki günlerde yeni bir zam gelecek olmasından dolayı Mudanya esnafımız çaya zam yapmak zorunda kalmıştır" dedi.

Mudanyalılar, dar gelirli vatandaşların bile gittiği kahvehalerde çayın 1 lira 25 kuruş olduğunu, sahil kenarındaki çay bahçelerinde fiyatın ne kadar olacağını tahmin bile edemediklerini belirterek, zamlara tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.