Hava Durumu

Mudanya-Gemlik arası 10 dakika

Güzelyalı ile Gemlik arasında devam eden yol yapım ve genişletme çalışmaları bittiğinde Mudanya ile Gemlik arası 10 dakikaya inecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2013 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2013 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mudanya-Gemlik arası 10 dakika

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün 28 milyon 200 bin liraya ihaleye verdiği yeni yolun yapımına Altıntaş-Kurşunlu arasında başlandı. Yol inşaatını AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ve Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk yerinde inceleyerek müteahhit firma yetkililerden bilgiler aldı. Bu arada dinamitle kayalar patlatıldı.

Halen kullanılmakta olan sahil yolunun dışında yeniden yapılmaya başlanan yol yerleşim birimlerinin üstünde devam ediyor. Kamulaştırılmanın en kısa sürede bitirilebileceği bilgisini veren yetkililer, 1,5- 2 yıl içinde yolun tamamlanabileceğini söyledi.

Yeni Güzelyalı-Gemlik yolunun genişliğinin14 metre olacağını bildiren Milletvekili Su, “Kesin bitiş süresi veremememizin sebebi kamulaştırmalarda bir iki yerde sıkıntı olmasıdır. Ancak yıl sonuna kadar önemli bir kısmı bitirilecek. Yalova-Gemlik tarafından gelerek Mudanya’ya daha kolay ulaşılabilecek. 22 kilometrelik yolumuz bittiğinde Gemlik ile Mudanya arası 10 dakikaya inecek. 2 milyon metreküp kazı, bunun yanı sıra bir milyon metre küp dolgu yapılacak. 6 menfez, 2 viyadük bulunacak. Ayrıca Beyazkayalar mevkiinde özel bir çalışmayla deniz kenarı kısmına özel duvar yaparak yolu genişleteceğiz. Dağ tarafına yanaşamıyoruz, çünkü kayalar çok sert. Son olarak Güzelyalı girişine kadar çalışmalar devam edecek” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de, “Ankara’daki siyasi irade, büyükşehir ve Mudanya Belediyesi olarak biz ilçemizi daha yaşanılır bir yer haline getirmek için çalışıyoruz. Bu yolun yapılmasıyla Mudanya’ya, Mudanya’dan da Gemlik ve İstanbul’a ulaşım kolaylaşmış olacak. Yolun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.