Hava Durumu

Mudanya'nın açık hava müzesi, kurul kararını bekliyor

Mudanya'nın mimari kimliğini oluşturan ve 'Sakin Şehir' hareketi kapsamında turizme kazandırılacak olan Girit Mahallesi, Anıtlar Kurulu'nun engeline takıldı. Mudanya Belediyesi, bölgenin özgün kimliğini koruyarak turizm, ticaret ve konut işleviyle açık hava müzesine dönüştürmek üzere yaptığı plan değişikliğinin Anıtlar Kurulu tarafından onaylanmasını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mudanya'nın açık hava müzesi, kurul kararını bekliyor

Mudanya Belediyesi'nin, Tarihi Kentler Birliği tarafından en iyi proje ve uygulama ödüllerinin sahibi olan restorasyon projesi kapsamında açık hava müzesine dönüştürülmesi planlanan Girit Mahallesi, Anıtlar Kurulu'nun onayını bekliyor. Mudanya'nın mimari kimliğini oluşturan ve "Sakin Şehir" hareketi kapsamında turizme kazandırılacak olan Girit Mahallesi, Anıtlar Kurulu'nun engeline takıldı. Mudanya Belediyesi, 2016 yılında aldığı meclis kararıyla Mütareke Meydanı'nın da içinde bulunduğu bölgenin turizm açısından daha iyi noktaya gelebilmesi için plan değişikliği yapmıştı. İlçenin tarihsel merkezi konumunda olan Girit Mahallesi'nın, plan değişikliği kapsamında "Sakin Şehir" olarak, açık hava müzesine dönüştürülmesi planlanıyordu. Bölgedeki esnaf, tam iki yıldır belediyenin gerçekleştirmek istediği projeyi beklerken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz Anıtlar Kurulu'na bir kez daha çağrı yaptı. Başkan Türkyılmaz, turizmi kolaylaştırmak, hızlandırmak, işletme ruhsatlarının önündeki engelleri kaldırmak adına değişiklik yaptıklarını belirterek, "Geçmişte olduğu gibi sokaklarında insanların rahat rahat yürüyebileceği, araç gürültüsünden uzak, bir mekanında kahvesini yudumlayıp diğer bir sokağında en güzel yemeğini yiyebileceği, açık hava sergileri ve kimliğine özgü mutfağıyla tanışabileceği bir mekan yaratmak istiyoruz. Tarihi Kentler Birliği tarafından hem proje hem de uygulama alanında ödüller aldığımız projeyi bir an önce bölge esnafına, Mudanyamıza ve Bursa'ya kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

KİMLİĞİ KORUNARAK GELECEĞE TAŞINACAK

bin Ölçekli Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ile Girit Mahallesi denilen, Halit Paşa'da istenildiği takdirde bu tarihi ahşap yapılar, özgün kimliği korunarak, turizm, ticaret ve konut işleviyle planlanabilecek. Kentsel sit alanı olan bu bölgede Anıtlar Kurulu'nun onay verme şartıyla yapının özgün kimliği korunarak, butik otel, kafe, restoran ya da konut olarak kullanabilmesi yönünde bir kolaylık sağlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de onayladığı değişiklik, 2016 yılından bu yana Anıtlar Kurulu'nda bekliyor. Anıtlar Kurulu'ndan onay alındığı takdirde, mahallenin turizm bölgesi olması yönündeki en önemli adım atılmış olacak. Girit Mahallesi denilen bölge, araç trafiğinden arındırılmış, tamamıyla yaya öncelikli, turizm ve ticaretin geliştiği bir destinasyon bölgesi yapılacak.

HABER : DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.