Hava Durumu

Mudanyalı kadınların el emeği ürünleri Bursa'da ilgi gördü

4. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali'nde Mudanyalı kadınların işlediği ürünler ilgi gördü. Festivalin Mudanya'nın tanıtımında önemli olduğunu ifade eden Mudanya Kent Konseyi Kültürel İşler Sorumlusu Tümay Erim Öztan, ''İlçemizin tanıtımı ve kadınların kendilerine güvenini perçinlemek adına bu tür etkinliklere katılım sağlıyoruz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2019 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mudanyalı kadınların el emeği ürünleri Bursa'da ilgi gördü

4'üncü Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuar alanında gerçekleştirilen festivalde ebru, iğne oyası ve kırk yama gibi branşlarda yapılan el işi ürünler sergileniyor. Sergiye Mudanya Kent Konseyi'nde kursiyer olan kadınlar da katıldı ve birbirinden değerli el emeği ürünlerini Bursalı sanatseverlerle buluşturdu. 24 Nisan'da başlayan ve 28 Nisan'da sona erecek olan festivalde; ayrıca 6 misafir ülke, 48 şehirden, 124 yabancı uyruklu sanatçının da eserleri sergileniyor.

'FESTİVALE FARKLI BİR RENK KATTIK'

Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Mudanya Kent Konseyi Sosyal ve Kültürel İşler Sorumlusu Tümay Erim Öztan, "Mudanya Kent Konseyi olarak festivale 35 kadın kursiyerle katıldık. Festival oldukça güzel geçiyor. 'İlçemizin tanıtımı ve kadınların kendilerine güvenini perçinlemek adına bu tür etkinliklere katılım sağlıyoruz. Bu türden organizasyonlar ilçemizin tanıtımı açısından önem arz etmekte. Büyükşehir Kent Konseyi'ne de desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.