Hava Durumu

Müdürü olduğu okulun sıralarını satarken yakalandı

Konya’da bir okul müdürü yeni yaptırılan 20 bin lira değerindeki masa, sıra, sandalye ve tahtaları hurdacıya 900 liraya sattığı gerekçesiyle yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2013 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müdürü olduğu okulun sıralarını satarken yakalandı

İddiaya göre, merkez Meram ilçesi Kovanağzı Mahallesi’nde bulunan İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu Müdürü Ali Ö., masa, sıra, sandalye ve tahta ihtiyacı olduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürlüğünden talepte bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü de cezaevinde Yarı Açık Cezaevinde mahkumlara yaptırılan 150 adet masa, sıra ve 15 adet beyaz tahtayı teslim alması için okul müdürü Ali Ö’ye resmi yazıyı verdi. Dün nakliye aracı tutarak cezaevine giden okul müdürü, yaklaşık 20 bin lira değerindeki yeni masa, sıra ve tahtaları teslim aldı.

Okul müdürü, aldığı malzemeleri okula götürmek yerine hurdacı Sakman Ö’ye götürüp 900 liraya sattı. Hurdacıda okul malzemelerinin bulan Konya polisi de okulu müdürü Ali Ö, hurdacı Sakman Ö. ve nakliyeci Sabit Y’yi gözaltına aldı. İfadesi alınan 3 şüpheli Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

 Konudan haberi olan ve ismi açıklanmasını istemeyen bazı öğretmenler, masa, sıra ve tahtaları almaya giden müdürün almadan geri geldiğini zannettiklerini söyledi. Mahkemeye çıkan okul müdürü, teslim aldığı malzemeleri vidaları gevşek diye hurdacıya bıraktığını söylerken, hurdacı Sakman Ö.’nün ise malzemeleri kendisine okul müdürünün sattığını açıkça ifade ettiği öğrenildi.

 Polisin el koyduğu masa, sıra ve tahtalar kamyonete yüklenerek okula gönderildi. Okul görevlileri ve öğrenciler kamyonetteki masa, sıra ve tahtaları indirerek sınıflara taşıdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.