Hava Durumu

Müezzinoğlu AS TV ekranlarından Bursalılara seslendi: "Krizler dönemi kapanacak"

AS TV'ye konuk olan Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, referanduma 45 gün kala Bursa'dan önemli açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, yeni sistemin krizler dönemini kapatıp milli iradeyi güçlendireceğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2017 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müezzinoğlu AS TV ekranlarından Bursalılara seslendi: "Krizler dönemi kapanacak"

Burcu SEKMEN'in haberi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AS TV ekranlarında yayınlanan "Satırbaşı Özel" programında Fuat Kahraman'ın konuğu oldu. Bakan Müezzinoğlu'nu, Sönmez Holding CEO'su Kemal Erdoğan ile Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün karşıladı.

İPİN UCU MİLLETTE

Programda referandum sürecine değinen Bakan Müezzinoğlu, "Tarihi bir sürecin arifesindeyiz. Referandumla demokrasiyi daha güçlü hale getiren milli iradeyi hakim kılan bir sistem hayata geçirilecek. Krizlerle kaybeden devlet oldu. Parti bölünecek mi koalisyon kurulacak mı endişeleri arasında bugünlere geldik. Geçtiğimiz dönemlerde baş örtüsü vb sorunlarla ugraşmaktan dünyayla yarışmayı bıraktık. AK parti dönemine baktıgımızda; millet dışında kimsenin desteğine güvenmemiştir. 14 yılda 12'nci kez milletin huzuruna gidiyoruz. Krizlerin bir daha yaşanmaması için ...Demokrasinin hukuk devletinin milli iradenin güçlendiği bir sürecin arifesindeyiz. İlk defa ipin ucu millette olacak. Sistem değişikliğinin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

İÇİ BOŞ İDDİALAR

CHP'nin tek adam eleştirilerinin sorulması üzerine Bakan Müezzinoğlu, "CHP'ye korku cümlelerini yakıştıramıyorum, partinin vizyon üretmesi gerekiyor fakat onlar korkutma cümleleri kullanıyor. 'Tek adam gelicek,devlet elden gidecek'... Cumhurun güçlü olmadığı yerde cumhuriyet güçlü olamaz. Milletle beraber yürüyen milletin sözcülüğünü yapan, temsilciliğini yapan bir kişiyi tek adamlıkla suçlamak altı boş olan bir cümledir. 'Bursa Büyükşehir Belediyesinin tek başkanı var dolayısıyla Recep Altepe diktatördür' demek nasıl yanlışsa bu da aynı şekilde yanlıştır. Cumhurun başkanı sorumlu olacak gerektiğinde hesap verecek. 58 milyon millet vicdanı var.

Musta Kemal Atatürk ne diyor; "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir". Dolayısıyla içi boş iddiaalar CHP'ye yakışmıyor. CHP biraz vizyon ortaya koyabilirdi. 'Madem cumhurbaşkanlığı sistemine hayır diyorsunuz, güçlü bir parlamanter sistemle ilgili önerinizi getirin ikisini beraber mişllete götürelim' dedik. CHP o gün ses çıkarmadı. O gün parlamentodan geçiremezsiniz, kan akıtırsınız dediler, kürsüyü işgal ettiler. Oysa milleten korkarak siyaset yapılmaz. Bu ülkede korkarak siyasete katkı koyamadılar.." ifadelerini kullandı.

Referandum çalışmaları kapsamında 12 Mart'ta Başbakan Binali yıldırım'ın Bursa'ya geleceğini müjdeleyen Bakan Müezzinoğlu, "Cumhurbaşkanımızın programı henüz belli değil" dedi.

Büyümenin sermayesi güven ve istikrar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği konusuna da değinen Bakan Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Ekonominin büyümenin en büyük sermayesi güven ve istikrardır. Türkiye güven ve istikrarı yaklaladığında hemen uçuşa geçiyor. Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek potansiyeli var ama bunu engellemek için çeşitli senaryolar var ama tüm senaryoları bozabilecek bir millet de var. 2017 hedefimiz 1 buçuk milyon artı istihdam olacak. Daha çok isihdam, daha çok üretim, daha çok ihracatla dünya ile daha çok rekabet eden bir tükiye olarak tüm oyunları bozacağız. Cuma ya da cumartesi ocak ve subat ayında artan istihdam rakamları açıklanacak. İstidamı artırmak için çeşitli teşvikler uyguluyoruz. Ocak-şubat istihdam rakamları farklı olacak.

İstihdam artışı hedefiyle işçi ve işverene 81 ilde çatkapı ziyaretler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, " Nisan sonuna kadar tüm illeri yeniden turlayacağız. Çatkapı fabrika esnaf ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Sorunlarını dinleyip teşvikleri anlatırken, varsa önerilerini dinliyoruz. Vatandaşın bakış açısı değişti" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.