Hava Durumu

Müezzinoğlu: İnsanlık suçu 7 yıldır işleniyor

Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Sevda Kurul'un hazırlayıp sunduğu 'Satırbaşı Özel' programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2018 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2018 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müezzinoğlu: İnsanlık suçu 7 yıldır işleniyor

HABER I Pelin ÖRS SİYLİ I

İlk olarak ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye gerçekleştirdiği operasyon ile ilgili konuşan Müezzinoğlu, "Suriye'ye sabaha karşı gerçekleştirilen operasyon olayın günlük boyutu. Son 7 yıla baktığımızda insanlık suçunun her boyutu bu bölgede zaten var.
Esad yönetiminin kimyasal silah kullanmasına karşın bu müdahale doğru ancak yüzbinlerin katledildiği, milyonların evinden barkından olduğu sürecin BM ve Avrupa ülkeleri tarafından masaya yatırılması gerekir. Bu zamana kadar sürdürülen politika bundan sonra da aynı reflekslerle devam edecek ve bir yıl sonra baktığımızda insanlık suçlarının işlendiği bir coğrafyanın komşuluğunu yapıyor olacağız" dedi.

GÜNDELİK HAREKETLER

Son dönemde ekonomide yaşanan dalgalanmaların 2 yıllık süreç değerlendirildiğinde olağan olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, Türkiye dışında hiçbir ülkenin yaşanan zorlukların üstesinden gelip yoluna devam edebilecek potansiyelde olmadığını söyledi. Müezzinoğlu,"Son 4-5 yılda terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi olağanüstü dönemler atlattık.
Tabii ki kazanımlarımız olduğu kadar zorluklar da oldu. Bu kazanımları döviz ve ekonomik yaptırımlar üzerinden arka plan kararla yıpratmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye bu süreci, kuvvetle aşacak. Zor bir durum geçiriyoruz; sağduyuyu kaybetmemeliyiz. Ne pahasına olursa olsun daha çok üretim gerektiği kadar tasarruf sağlamalı, gündelik hareketlere teslim olmamalıyız" dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün ile AS TV ve Bursa Hakimiyet Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna tarafından karşılandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.