Hava Durumu

Müezzinoğlu'ndan bisiklet müjdesi! 1 metre yola 1 bisiklet

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bisiklet yolu yapan belediyelere metre başına 1 bisiklet hediye edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müezzinoğlu'ndan bisiklet müjdesi! 1 metre yola 1 bisiklet
Bursa Mihraplı Parkı'nda Engelliler Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hükumetin sağlık alanında yaptığı çalışmalara dikkat çekerek, "Kanser taramaları, jinekolojik muayene ve diğer muayene alanlarında engelli vatandaşların engel durumlarına göre ayrı, özel fiziksel mekanlar ve ulaşılabilirlik imkanları sağlamamız gerekiyor. Özellikle son 10-13 yıldır engellileri evlerinde terk edildiği, kendi başlarına bırakıldığı noktadan bugünlere geldik. Şimdi engellilerin gerek sosyal, gerek aktif, gerekse de istihdam hayatında olmalarını arzu etme samimiyeti var. Bunun ciddi gayreti ve düzenlemeleri var. Tabii attığımız her adımın altyapı sorunları da var. Özellikle yeni fiziksel mekanlarda yeni teknolojik imkanları sağlarken ana gündemlerimiz arasında engelli vatandaşların öncelikli olarak ulaşabilirlikleri bizim gündemimizde. Muayenelerde sıra beklememek, engellilere öncelik tanımak, bunlar kolay alabildiğimiz tedbirler ama fiziksel mekanlar, hele de çok farklı engellilik ve raporlama sistemi dolayısıyla bizi de, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı da zorluyor. Bu tür sorunlara 'zor' diye bakmak değil, 'çözmek gerekiyor' diye baktığımız sürece çözümler süreç içinde bir bir gelecektir. Sıfırlanabilir mi? Niyetimiz o olmalı. Amacımız sorunları sıfıra indirmek" ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Mihraplı Parkı'nda "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi"ne katıldı. İki gündür Türkiye genelinde 65 bin bisikletin dağıtımını başlattıklarını belirten Müezzinoğlu, "Bursa'da da hem merkez hem ilçelerde yaklaşık bin 500 adet bisiklet dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bizim için önemli olan sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplumdur. Sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı toplum, birbirini besleyerek gelişir. Toplum, sağlıklı nesillerin oluşmasına destek verir. Sağlıklı birey de sağlıklı toplumların oluşmasını güçlendirir" dedi.

HASTALIKTAN KORKMAYIN, HASTA OLMAYIN

Hastalıktan korkmanın anlamı olmadığını, bu korku yerine hasta olmamanın gereklerini yerine getirmek gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Önemli olanları değerli olanla yakalamalıyız. Değerli olan ise sağlıklı olmaktır. O nedenle sağlık, güçlü bir değerse birlikte yapacağımız üç önemli başlık var. Bunlardan birincisi sağlıklı beslenme. O nedenle sağlıklı okul kantinleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı genelge yayınladı. Okul kantinlerinde tüketilenler mutlaka sağlıklı olmalı. Sağlıklı beslenmede mutlaka ilk iş iyi bir kahvaltı etmektir. İkincisi hareketli yaşam. Mutlaka koşun, oynayın, bisiklete binin, değişik aktiviteleri okullarda, evlerde, sokaklarda, parklarda yapın ki sağlıklı olasınız. Üçüncüsü ise Yeşilay Derneği'ne üye olun. Çünkü Yeşilay Derneği, sizi kötü alışkanlıklardan, sigara, uyuşturucu, alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmanıza vesile olacaktır" ifadelerini kullandı.

MİLLİ BAYRAMLARDA ÇOCUKLARA HEDİYE BİSİKLET

Bakan Müezzinoğlu, 19 Mayıs'ta ortaokul ve lise öğrencilerine 65 bin, 29 Ekim'de üniversite öğrencilerine 50 bin bisiklet dağıtacaklarını, Haziran ayında da 1 metre bisiklet yolu yapan belediyeye 1, 1 kilometre bisiklet yapan belediyeye bin, 5 kilometre bisiklet yolu yapan belediyeye 5 bin bisiklet hediye edecekleri bilgisini verdi. Ardından Müezzinoğlu, ismi anons edilen öğrencilere bisikletlerini teslim etti. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra bisiklete binerek öğrencilerle birlikte parkta tur attı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.