Hava Durumu

Müezzinoğlu'ndan Bursa'da önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, son dönemdeki terör olaylarıyla ilgili olarak, ''Diyarbakır'da sıkıntılı olan kardeşim mazlum ve mağdur, o benim kardeşim' diyerek, 'Hakkari'deki, Şırnak'taki benim kardeşim' diyerek, ama ona bedel ödeten teröriste karşı da dimdik durarak, inşallah o teröristleri kazdıkları çukurlara hep beraber gömeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 00:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 00:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müezzinoğlu'ndan Bursa'da önemli açıklamalar
Bursa'nın İznik İlçesi'ne 22 aylık çalışmaların ardından ilk doğalgaz verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin önemine değindi. Müezzinoğlu, ''Bugün baktığımızda gerek ülkemizde, gerekse bölgemizde kan ve gözyaşı var. Her gün onlarca insanın öldürülmesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Birbirine öldürtülen insanlar ve terörle huzurunun bozulmasına çalışılan bir ülke. Ama birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik duygularımızın, birbirimize sevgi bağlarımızın güçlenmesi, inanıyorumki ülkemizde daha çok huzura vesile olacaktır. Mazlum ve mağdur milletlerin akan kanının, gözyaşının dinmesine vesile olacaktır. O nedenle birbirimizi daha çok sevelim, birlikten güç doğar anlayışına sık sık sarılalım.'' şeklinde konuştu.

'MAZLUM VE MAĞDUR MİLLETLERE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR'

Türkiye'nin mazlum ve mağdur milletlere karşı da sorumluluğunun olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, ''Balkanlar'daki hangi kardeşimize 'Bizden ne istiyorsunuz' diye sorduğumuzda, karşılaştığımız cümle son derece kısa ve net. 'Siz Türkiye olarak güçlüyseniz, biz de burada güçlüyüz' diyorlar. Dolayısıyla mazlum ve mağdur milletlere karşı da sorumluluğumuz var. Şu an dünyanın değişik bölgelerinde, özellikle İslam coğrafyasında silahı, çatışmayı ve savaşları körükleyenlere dikkat ederseniz, adaletten, haktan, hukuktan yana duruşları yok. Gelişmiş ülkelerde yaşayan insanlar neyi hak ediyorsa, bizim milletimiz de hak ediyor. Biz 14 yıllık dönemimizde hep kardeşlik, büyüme ve geleceğe umutla, güvenle bakmayı konuştuk" ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Mehmet Müezzinoğlu, ''Diyarbakır'da sıkıntılı olan kardeşim mazlum ve mağdur, o benim kardeşim' diyerek, 'Hakkari'deki, Şırnak'taki kardeşim, benim kardeşim' diyerek ama ona bedel ödeten teröriste karşı da dimdik durarak, inşallah o teröristleri kazdıkları çukurlara hep beraber gömeceğiz. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin. Gazi ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, "Dünyaya diyoruz ki bu büyük millet nasıl 2002 yılından bugüne büyük hedeflerle geldiyse, 2023 yılında da dünyanın en güçlü 10 ekonomisi haline gelecektir. Dünyaya isteği gibi yön verenler, mazlum ve mağdurlara kan ve gözyaşı akıtanlara inat, biz mazlumların yanında olmak, onların hak ve hukukunu korumak, onlarla birlikte bir medeniyeti inşa etme yolculuğunu inşallah yapacağız.'' şeklinde konuştu.

Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından ardından toplu olarak doğalgaz meşaleleri yakılarak ilçeye ilk doğalgaz verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.