Hava Durumu

Müftülere nikâh yetkisi yürürlükte

İL ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu görev ve yetkisinin verilmesine ilişkin, 'Evlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2017 07:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2017 07:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müftülere nikâh yetkisi yürürlükte

12 maddelik yönetmelik değişikliğine göre, İçişleri Bakanlığı, il ve ilçe müftülüklerine de evlendirme memurluğu görev ve yetkisi verebilecek. Müftülüklerde evlendirme memurluğu yetkisi verilecek personeli İçişleri Bakanlığı belirleyecek. Böylece, müftülük personeli, kriterlere uygun bulunarak yetkilendirilen imamlar da nikah kıyabilecek.

Yönetmelikle, mülteci ve vatansızların evlilikleri de yeniden düzenlendi. Yeni düzenlemeye göre, Türkiye'deki yabancıların Emniyet Yabancılar Şubesi'nden alıdıkları 'Evlenme Ehliyet Belgesi' artık İl Göç İdaresi Müdürlükleri'nce verilecek. Vatansız ve mültecilere tanınan belgeyle evlenme izninin kapsamı genişletildi. Daha önce vatansız ve mültecilere tanınan izinle Türkiye'de evlilik hakkı, "şartlı mülteci" ve ülkelerine gönderildiklerine de ölüm cezası ve işkence tehditi altındaki "ikincil koruma statüsündeki" yabancılara da tanınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.