Hava Durumu

Muğla'daki yangın yeniden kontrolden çıktı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde başlayan ve Fethiye'nin Göcek Mahallesi'ne kadar yayılan orman yangını yeniden kontrolden çıktı. Alevler, rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte Karaağaç yönüne doğru ilerlemeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muğla'daki yangın yeniden kontrolden çıktı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde başlayan ve Fethiye'nin Göcek Mahallesi'ne kadar yayılan orman yangını, rüzgarın yön değiştirmesiyle saat 17.00 sularında yeniden kontrolden çıktı.

Yangın rüzgar etkisiyle Göcek'ten Karaağaç mevkisine doğru ilerlemeye başladı.

Dalaman ilçesinin Karacaağaç Mahallesi'nde dün saat 15.00 sıralarında çıkan yangın yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı.

Alevler, Fethiye'ye bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek mahallelerine kadar ulaştı.

Alevlerin tehdit ettiği mahallelerde oturan vatandaşlar tahliye edildi.

15 helikopter, 520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle müdahale edildi.

Yangında ilk belirlemelere göre 350 hektarlık alan zarar gördü.

Öte yandan Fethiye ilçesinde yeniden başlayan orman yangınında alevler 2 saatte kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 5 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi. Karaçulha Mahallesi Toptancı Hali mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangının nedeni ile ilgili araştırma başlatıldı.

SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Karaçulha Mahallesi'nde, kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlıkta çıkan yangın, kontrol altına alınıp, söndürüldü.

Alevlere 3 helikopterle havadan, 20 arazöz ve çok sayıda orman işçisiyle de karadan müdahale edildi. Yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri de destek verdi. Bölgede soğutma çalışmaları sürdürülürken, yangında yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için araştırma başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.