Hava Durumu

Muğla ve İzmir'de yangın

Muğla Seydikemer'de ve İzmir Bayındır'da çıkan yangınlar, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Muğla'daki yangın 2 buçuk saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2018 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muğla ve İzmir'de yangın

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle alevler geniş bir alana yayıldı. 2 buçuk saatlik bir çalışma sonunda yangın kontrol altına alındı.

İzmir'de de yol kenarında başlayan yangın ormanlık alana sıçradı.

MUĞLA'DA YANGIN

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, anızda başlayıp ormana sıçrayan ve rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 5 helikopter ve 2 uçakla havadan, ayrıca çok sayıda yer ekibinin ise karadan müdahalesiyle yaklaşık 2 buçuk saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

Ekipler havanın kararması nedeniyle çalışmalarını karadan sürdürüyor.

İZMİR'DE YANGIN

İzmir'in Bayındır ilçesinde orman yangını çıktı. Lütuflar köyü yakınlarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler yayıldı.

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopter, uçak ve arazözlerle müdahale ediliyor. Manisa Orman İşletme Müdürlüğünün de takviye ekip gönderdiği yangının kuzey cephesi kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, yaptığı açıklamada, ekiplerin müdahalesi sonucunda alevlerin hızlı ilerleyişinin durduğunu ve herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediğini söyledi.

Yangında en sıkıntılı bölgenin kuzeydoğu cephesi olduğunu belirten Aybal, "(Yangın kontrol altına alındı) diyemeyiz. Yangında 25'i orman 20'si zeytinlik alan olmak üzere 45 hektar tahrip oldu. Tehlike devam ediyor. Yangının hızlı ilerlemesi durdu. Umarım birkaç saat içinde iyi haberi vereceğiz." dedi.

Aybal, yangının büyümesinin ardından bölgeye 40 arazöz, 12 dozer, 10 helikopter, 3 uçak ve 250 yangın işçisinin sevk edildiğini dile getirerek, havanın kararmasıyla helikopter ve uçakların müdahalesinin sona erdiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.