Hava Durumu

Muhalefetin 4'lü ittifakının ismi belli oldu

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti 4'lü ittifak yapma konusunda prensipte anlaştı. Muhalefet ittifakının ismi "Millet İttifakı" olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muhalefetin 4'lü ittifakının ismi belli oldu

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP)'nin yarın saat 15.00'te de protokolü imzalayacağı öğrenildi. 4 parti arasında ittifakın ismine yönelik de çalışma tamamlandı. Yapılan görüşmelerde ittifakın isminin ise 'Millet İttifakı' olarak belirlendiği öğrenildi.

HER PARTİ KENDİ ADAYINI DESTEKLEYECEK

İttifak, milletvekili seçimleri için oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı yarışındaysa her parti kendi adayını destekleyecek. İttifak kuracak siyasi partilerin ittifak protokollerini 6 Mayıs'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na sunmaları gerekiyor.

DEMOKRAT PARTİ İÇİN FORMÜL

İttifakta CHP, İYİ Parti ve SP kendi kurumsal kimlik ve listeleriyle yer alacak. DP'nin bu ittifakta hangi formülde yer alacağı ise dört partiden yetkililerin oluşturduğu ortak çalışma grubunun son toplantısında karara bağlanacağı belirtiliyor. Kulislere göre DP'den bazı isimlere İYİ Parti listesinden, SP'den bazı isimlere de İYİ Parti ve CHP listesinden yer verilebileceği konuşuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.