Hava Durumu

Muharrem İnce cephesinden açıklama: İmza sayısı...

CHP'de 24 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları, parti içi muhalefetin delege hesabı üzerinde yoğunlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2018 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muharrem İnce cephesinden açıklama: İmza sayısı...

CHP'de 24 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları, parti içi muhalefetin delege hesabı üzerinde yoğunlaştı.

Bir süredir kurultay talebine destek vereceklerine dair delegelerden "taahhütname" alan muhalefet, olağanüstü seçimli kurultayı resmen toplamak için harekete geçti.

Muharrem İnce'ye yakın isimlerden CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve beraberindeki bazı partili kurultay delegelerinin açıklamasıyla başlayan süreçte delegelerden noter tasdikli imza toplanıyor.

Bir önceki kurultaya göre CHP'nin toplam bin 266 delegesini yakın markaja alan muhalefet cephesi, delegeleri "değişime" iknaya çalışıyor.

"Değişim ve dönüşüm kurultayı" adı verilen olağanüstü kurultayın toplanması için şu ana kadar 300'ün üzerinde delegenin imza verdiği ileri sürülüyor.

Genel merkezin "gündemimizde olağanüstü kurultay yok" açıklamalarını yaptığı CHP'de seçimli olağanüstü kurultayın toplanması için yaklaşık 630 delegenin imzası gerekiyor.

GENEL MERKEZ DE TAKİPTE

Ankara'daki ofisinde çalışmalarını sürdüren İnce'nin, süreci yakından takip ettiği belirtildi.

İnce'nin yakın ekibi, olağanüstü kurultay talebine delegelerin büyük bir çoğunluğunun destek verdiğini, gerekli imzaların kısa sürede toplanacağını, en az 700 imzayla kurultaya gidileceğini iddia ediliyor.

Parti yönetimi ise İnce'nin kurultay için yeterli sayıya ulaşmasına zor gözüyle bakıyor. Kurultay delegelerinin, "yerel seçimlerin yaklaştığı bir süreçte değişime sıcak bakmadığını" savunan CHP yönetimi parti içi muhalefetin hamlelerini yakından izleyerek delegelerin nabzını tutuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.