Hava Durumu

Muharrem İnce'den Bursa'da çarpıcı açıklamalar

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın'a destek için Bursa'ya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2019 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2019 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muharrem İnce'den Bursa'da çarpıcı açıklamalar

HABER: SERAY SAYGILIOĞLU

Merinos Park'ta vatandaşlara seslenen Muharrem İnce, 31 Mart yerel seçimlerinin önemine dikkat çekerek " Beka seçimi var olma yok olma mücadelesi demek. 2002 de Türkiye'nin beka sorunu var mıydı? Yoktu. 17 yıl sonra beka sorunu oluşmuşsa sorun sensin" eleştirisinde bulundu. Türkiye'nin birçok sorunu olduğuna değinen İnce, 4 buçuk milyon işsiz olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin şuan en kötü ekonomik koşulları yaşadığını belirtti. Mevcut iktidarı sert sözlerle eleştiren ince, "Bu seçimin bir sloganı olasaydı eğer, yiğit muhtaç olmuş kuru soğana nasıl oy vereceksin seni soyana olurdu" dedi.

"SAYGISIZLIK YAPANIN ALNINI KARIŞLARIZ"

İnce, konuşmasının devamında ,8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen kadın gruplarının ezanı ıslıkladığı yönündeki iddialarada değindi. Muharrem İnce, bu söylemlere tepki göstererek "Akşam ezanı nasıl olurda 22.40'da okutulur bunu açıklasınlar. Ezan Müslümanlar için namaza çağrıdır. Bağımsızlığın simgesidir. Ben bu ülkenin 82 milyonuna kefilim. Kimse ezana saygısızlık yapmaz. 3-5 zibidi ezana saygısızlık yaparsa hep birlikte alnını karışlarız" ifadelerini kullandı. 31 Mart yerel seçimlerinin önemli olduğunun altını çizen İnce, seçim günü herkesin bir bahane bulmadan sandık başına gitmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle vatandaşın partisine küsmemesi gerektiğini ifade eden İnce, "Bu zamana kadar kızsaydım ben kızardım partiye. Ben kızmıyorsam sizde kızmayın ve sandık başına geçin. Durmak yok hepimiz çalışacağız. Bursa'ya ilk kez bu kadar çok yaklaştık. Bu fırsatı kaçıramayız" diyerek vatandaşa seslendi.

"MARTIN SONU BAHAR"

CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın ise, güneşli günlerin çok yakın olduğunu Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Mustafa Bozbey'in 17 ilçede ise Millet İttifakının kazanacağını vurguladı. Katılımcı, şeffaf, birliktelik vurgusuyla yola çıktıklarını belirten Aydın, sorunları hep birlikte aşacaklarını ifade etti. Vatandaşı değil yandaşı düşünen zihniyete sarı kart gösterelim diyen Aydın, "Elimizde 5 yılda bir gelen tren var. Gelin bu trenin makinistini hep birlikte değiştirelim" diyerek halka seslendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.