Hava Durumu

Muhsin Yaşar TOFAŞ'ın sırrını açıkladı

TOFAŞ Basketbol Takımının başarılı oyuncusu Muhsin Yaşar, aile ortamının başarılarındaki en büyük etkenlerden biri olduğunu kaydetti. Milli Takımda kalıcı olmak istediğine işaret eden Yaşar ayrıca, kendisine yönelik Bursa tribünlerinin desteğinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2020 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2020 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muhsin Yaşar TOFAŞ'ın sırrını açıkladı

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ Basketbol Takımının başarılı genç oyuncusu Muhsin Yaşar, Demirören Haber Ajansına (DHA) açıklamalarda bulundu. Koronavirüs nedeniyle liglere verilen arada çalışmalarını evde süren 24 yaşındaki oyuncu, alışkın olmadıkları bir sürecin yaşandığını dile getirerek, Bu dönemde ilk önce evde kalıp sağlığımıza dikkat etmeye çalıştık. Bu süreçte tabii ki evde yapılabilecek egzersizlerle de formumu korumaya çalışıyorum dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlunun ligleri tamamlamayı istediklerini kaydetmesinin ardından, lig ve Avrupada yoğun bir fikstürün kendilerini bekleyeceğine işaret eden genç basketbolcu, bu sürece ilişkin ise İlk etapta yavaş yavaş idmanlara başlayarak sakatlık riskini ortandan kaldırmamız lazım. Sonrasında da kalan maçlara iyi konsantre olup bir şekilde oynamalıyız değerlendirmesinde bulundu.

"EN GÜZEL ANILARIM BURADA"

TOFAŞ Spor Kulübü altyapısından yetişen ve uzun yıllardır Bursa temsilcisi adına ter döken Muhsin Yaşar, kulüp olarak yakaladıkları başarının etkeni olarak aile ortamını gösterdi. Yaşar, 11 yıldır TOFAŞtayım, burada bir çok anım oldu. En güzel anılarım, sevinçlerim, üzüntülerim burada. Buradaki aile ortamı başarıların en büyük nedenlerindendir. Son 5 yıldır Orhun (Ene) ağabey ile oturmuş bir kadromuz var Bursa tribünleriyle yakaladığımız uyum sayesinde başarılı bir seviyeye ulaştık diye konuştu.

"ORHUN ENE, SAHA DIŞINDA DA BİZE AĞABEY OLDU"

Takımdaki rolü ve kişisel gelişimini de değerlendiren Yaşar, son 2 sezonda takımdaki artan sorumluluğuna dair ise Uzun oyuncunun forma bulması biraz zor oluyor açıkçası. Ben de son 2-3 yılda fiziksel gelişimim ve basketboldaki eksiklerim üzerine çok çalıştım. Son 2 sezonda oynamaya başladım forma şansı buldukça heyecan ve stres azaldı. Taraftarlarımızın da desteğiyle çok daha iyi oynamaya başladım yorumunu yaptı.

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Enenin genç isimlere yaklaşımı ve takım içi iletişimi için de, Orhun ağabey ile 5 yıldır çalışıyorum. Bu 5 yılda bana ve bütün gençlere çok yardımcı oldu. Değerli süreler verdi. Tüm bunların dışında saha dışında da bize ağabey oldu ifadelerini kullandı.

"EVİMİZDEKİ MAÇLAR BENİM İÇİN ANLAMLI OLUYOR"

TOFAŞ Basketbol Takımında aldığı süreyi, önümüzdeki dönemde daha fazla artırmak istediğini belirten Yaşar, ayrıca çok daha fazla çalışarak Milli Takımda da kalıcı olmak istediğini dile getirdi. Bursadaki basketbol seyircisiyle de arasında güçlü bir bağ oluşan genç oyuncu, Son yıllarda Bursa seyircisi maçlarımıza çok daha fazla gelmeye başladı ve bu bizi de pozitif anlamda olumlu etkiledi. Benim için evdeki maçlar çok güzel ve anlamlı oluyor. Bu yaşta böyle destek görmek de tabii ki mutlu ediyor açıkçası şeklinde konuştu.

"GRUPTAN ÇIKACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Ayrıca, Milli Takımda da ter döken Muhsin Yaşar, Ay-Yıldızlıların 2021 Avrupa Şampiyonası Elemelerindeki sürecini de değerlendirerek, İlk iki maçı şanssız bir şekilde kaybettik. Yeni bir takım kurulmuştu ve eksikleri olan bir kadroydu. Ama kalan maçları kazanıp, gruptan çıkacağımızı düşünüyorum açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.