Hava Durumu

Müslümanlara özel tabut ürettiler

Fransa'da düzenlenen 'Cenaze Levazım Fuarı'nda, bu yıl ilk kez Müslümanlar için özel üretilen bir tabut tanıtıldı. 30 yıldır düzenlenen fuarda bu yıl tabut modellerine Berlin, Viyana, Madrid gibi Avrupa şehirlerinin ismi verilirken fuarı kendisi için tabut bakanlar da gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2017 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2017 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müslümanlara özel tabut ürettiler

Fransa'nın başkenti Paris'in Le Bourget Fuar Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Cenaze Levazımatı Fuarı'na dünyanın çeşitli ülkelerinden 250 firma katıldı. Cenaze işlemleriyle ilgili her şeyin sergilendiği ve tanıtıldığı fuarda, cenaze nakil arabaları başta olmak üzere, lahit mezar modelleri ve bu mezarlarda kullanılan mermer ve modeller yer aldı. Bordeaux kentinden Linkeuil adlı bir firma, tabut içinde defnedilen Müslüman naaşları için geliştirdiği bir modeli tanıttı. Firma yetkilisi, Müslümanlara özel üretilen tabutla ilgili "Avrupa'nın bir çok ülkesinde yaşayan Müslümanlar var. Haliyle vefat edenlerin çoğu tabut ile defnediliyor. Piyasadaki tabutların çoğunda naaş yüzü yukarı şekilde konulup öyle defnediliyor. Ama biz biliyoruz ki Müslümanlar, Hazreti Muhammed'den bu yana yüzü kıbleye gelecek şekilde defnedilir. Biz de tabutu yönü kıbleye dönük olacak şekilde dizayn ettik" bilgisini verdi.

BİR ÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN ÖZEL SİPARİŞ

Yetkili, bir yıldır üretimini yaptıkları Müslümanlar için yönü kıbleye bakan tabuta birçok Avrupa ülkesinden özel sipariş aldıklarını da söyledi.
Cenaze Levazımatı Fuarı'nda onlarca farklı tabut tanıtıldı. Tanıtılanlar arasında üzerlerine vefat eden kişinin resmi, çok sevdiği bir hayvan fotoğrafı işlenen, farklı renkte ve metal tabutlar dikkat çekti. Fuarda sergilenen tabutlara Berlin, Viyana, Madrid gibi şehir isimleri verildi. Paris'te bu yıl 30'uncusu açılan Cenaze Levazımatı Fuarı, 3 gün boyunca açık kalacak. Fuarda vefat etmeden kendisi için tabut beğenmeye gelenlerin de olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.