Hava Durumu

Mustafa Akıncı'dan Erdoğan'ın hadsizlik çıkışına yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili sözlerini "Haddini bilsin. Oturduğu makam Türkiye Cumhuriyeti sayesinde verilmiştir" şeklinde değerlendirmişti. Akıncı ise cevap olarak, "Bu makama nasıl gelineceğini Kıbrıs halkı belirler." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Akıncı'dan Erdoğan'ın hadsizlik çıkışına yanıt

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 9 Ekim'de Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarını ortadan kaldırmak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili tartışma yaratan sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'IN "HADSİZLİK" ÇIKIŞINA YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Haddini bilsin. Oturduğu makam Türkiye Cumhuriyeti sayesinde verilmiştir" şeklindeki çıkışı için de bir değerlendirmede bulunan Akıncı, "Şimdi, bakınız, bu, makam sizin de şu anda içinde olduğunuz makam, ta 1960'lardan, rahmetli doktor Fazıl Küçük'ün Cumhurbaşkanlığı muavinliğinden itibaren, rahmetli Denktaş, ondan sonra gelen Cumhurbaşkanları ve ben. Şimdi geçmişte bu makamlara nasıl gelinirdi, nasıl gidilirdi o ayrı bir tartışma konusu. O da ayrı bir program konusu olur ama son yıllarda özellikle Kıbrıs Türk demokrasisinde ciddi gelişmeler oldu. Ve bu makama nasıl gelinip nasıl gidileceğine bir tek makam karar veriyor; o da Kıbrıs Türk halkı" ifadelerini kullandı.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili tepki çeken sözlerine de açıklık getiren Akıncı, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin terör belasını elbette biz önemsiyoruz ve bundan bir an önce Türkiye'nin kurtulmasını arzu ediyoruz. Bunu istemeyen bir Kıbrıs Türk insanı olacağını düşünmek de abesle iştigaldir. Ama bunun ne şekilde olabileceğiyle ilgili farklı düşünceler olabilir. Suriye'de 10 yıla yaklaşan bir savaş sürüyor ve bunun da artık doyum noktasına geldiğini görüyoruz. Esad rejimin de artık yerinde durduğunu da görüyoruz ve onunla ilişkinin de bir şekilde kurulmasının kaçınılmaz olduğunu anlıyoruz. Yani benim orada, asıl diyalogdan kastım, Türkiye ile Suriye'nin ilişkisinin yeniden tesis edilmesine yönelikti o da çarpıtıldı. Akıncı 'terör örgütleriyle masaya otursun Türkiye dedi' şeklinde algılanıp yorumlanmak istendi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.