Hava Durumu

Mustafa Bozbey: Bursa'da değişim rüzgarı esiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile birlikte İYİ Parti ve Saadet Partisi Bursa İl Başkanlıklarını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2019 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Bozbey: Bursa'da değişim rüzgarı esiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile birlikte İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, Bozbey ve beraberindekileri, İYİ Parti Kurucular Kurulu, İdare Kurulu ve partisinin ilçe başkanları ile birlikte ağırladı.

Ziyarette konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da değişim rüzgârının estiğini söyledi. Bursa'nın ve Millet İttifakı'nın adayı olarak, tüm Bursalılar'ın oylarına talip olduğunu ifade eden Bozbey, "Bu kent hepimizin. Bu kentte 3 milyon insan yaşıyorsa, 3 milyon kişinin de bu paraların nereye harcandığını bilme hakkı var. Şeffaf ve hesap verebilir olmalıyız. İnsanların aynı zamanda mahallinde yapılan hizmetlere görüş ve önerileriyle katılma hakkı var. Bursa bunu yaşamadı. Değişimin başlayacağı 31 Mart'tan itibaren Nilüfer'de yaptığımız birlikte yönetimi, Bursa'da da uygulayarak bir yerel yönetim modeli olarak tüm illere sunacağız. Birlikte yapacağız, birlikte başaracağız" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 31 Mart'tan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Bursa'da ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde ağırlayacaklarına inandığını belirterek "31 Mart akşamı hep beraber Bursa'yı ve Bursalılar'ı gülümseteceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah utandırmasın" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

İYİ parti yöneticilerine nazik karşılama için teşekkür eden CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş da, iki parti arasında güç birliği konusunda bazı bilgi kirlilikleri olduğunu belirtti. Akkuş, "Biz sayın il başkanımla birlikte görüşüyoruz, konuşuyoruz. Olumsuzlukları ve olumlu olan taraflarda ortaklaşıyoruz. İlçelerimizde, millet ittifakımıza ve geleceğimize kötü davranacak ve şer olacak hiçbir şeyin altına imza atmayacağız. CHP İl Başkanı olarak sözünü veriyorum. Millet ittifakı içinde süreci doğru yönetirsek kazanacağız" dedi.

BAHADIR: BURSA'NIN YÜZÜ GÜLECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'e yaptığı ziyaret için teşekkür eden İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır da, "Partilerimiz arasında yaptığımız güç birliği çerçevesinde sizinle beraber çalışmaktan ve başarıya ulaşacağımızdan inancımızın tam olduğunu bilmenizi istiyorum" dedi.

Bahadır, 31 Mart seçimlerinde, Bursa'da CHP ile güç birliği yaparak yerelde değişimin ilk adımını atmış olacaklarını belirterek şöyle devam etti: "Yaptığımız güç birliği çerçevesinde Bursa il teşkilatları olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı sayın Mustafa Bozbey'e, Nilüfer Belediye Başkan Adayı sayın Turgay Erdem'e, Mudanya Belediye Başkan Adayı sayın Hayri Türkyılmaz'a destek olacağımızı huzurunuzda şimdiden belirtmek istiyorum. Beklentimiz bu desteğin karşılığında Bursa'nın diğer ilçelerinde belediye başkanlık seçimleri için genel merkezlerimiz tarafından yürütülmekte olan güç birliği görüşmelerinin adil, dengeli ve seçmen görüşlerini yansıtan bir paylaşımla sonuçlandırılmasıdır."

Yahya Bahadır, Mustafa Bozbey'in, 4 dönemdir Nilüfer'de başarıyla yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, "Sizi, adil, milletiyle kaynaşmış, iyi günde ve kötü günde herkesin yanında olan, çağdaş, modern yöneticilik anlayışınızdan tanıyor ve çalışmalarınızı taktir ve memnuniyetle izliyoruz. Birlikteliğimiz Bursa'ya iyi gelecek, Bursamızın yüzü gülecek" ifadelerini kullandı.

UZLAŞI KÜLTÜRÜ OLUŞTURDUK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, Nilüfer'de oluşturdukları uzlaşı kültürünü Bursa'dan tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini söyledi. Bozbey, "Biz yirmi senedir Nilüfer'de gerçek anlamda doğumdan ölüme kadar hizmet eden, halkın her sorununda onların yanında olmaya çalışan, iyi gününde kötü gününde onların yanında olan, acılarını ve sevinçlerini paylaşan bir uzlaşı kültürü oluşturduk. Bu uzlaşı kültürü Nilüfer ile başladı. Nilüfer'de biz seçildiğimiz günden bugüne Saadet Partisi'ne, Milliyetçi Hareket Partisi'ne, kapanmadan önce Anavatan Partisi'ne de gittik, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne de gittik, onların adaylarını ziyaret ettik. Böyle bir uzlaşı kültürünü oluşturduk. İşte bu uzlaşı kültürü Bursa'nın tamamına ardından da tüm ülkeye yayılacak. Bu kent için ne yapabiliriz ve kentin sorunlarının çözüm noktasında nasıl birlik olabiliriz diyerek CHP ve İYİ Parti'nin ittifak adayı olarak adaylık sürecine başladık" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.