Hava Durumu

Mustafa Dündar esnaf temsilcileri ile buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ve oda başkanları ile bir araya gelerek esnafın sıkıntılarını dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Dündar esnaf temsilcileri ile buluştu
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, son olarak Esnaf Sarayı’nı ziyaret ederek BESOB Başkanı Arif Tak ve oda başkanları ile buluştu. Osmangazi Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dündar, “Esnafımız ülke ekonomisinin temel taşı. Esnafımız için önemli ciddi çalışmalar yapıyor, önemli hizmetlerde bulunuyoruz. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde yürüttüğümüz yenileme ve iyileştirme çalışmaları, esnafımız için yaptığımız yatırımların başında geliyor. O bölgede yapılan yatırımların neredeyse tamamında, Osmangazi Belediyesi’nin imzası var. Yapmış olduğumuz çalışmalarla çarşı bölgesini aslına uyun olarak yeniledik. Sonradan yapılan ve görüntü kirliliğine neden olan tüm fazlalıkları attık. Bölgenin, kendine has orijinal yapısını ortaya çıkartmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde İç Fidan Han’da çalışmalara başlayacağız. Bu çalışmalarla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, modern alışveriş merkezlerinin önüne geçecek” dedi.

Dünyanın her yerinde modern alış veriş merkezlerinin bulunduğunu ancak, Bursa’nın çarşılarının dünyada tek olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Alışveriş merkezlerinin tamamı aynı konseptte yapılmış ve hepsinde aynı ürünler satılıyor. Ancak Bursa’daki çarşılarımızın kendine has bir yapısı var.

Gerek çarşı bölgesindeki, gerekse de Bursa’nın diğer bölgelerindeki esnafımızın elbette ki bazı sıkıntıları bulunuyor. Bu sıkıntıların çözümü için hem esnafımızla birebir, hem de esnaf dernekleri ve odalarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Vatandaşımızın ve esnafımızın sıkıntısı, bizim sıkıntımız. Sizlerden gelen talep ve öneriler doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyor, projelerimizi hayata geçiriyoruz. Yapılan her yatırım esnafa bir katkıdır. Çalışmalarımızı hiçbir esnafımızı mağdur etmeden yapıyoruz. Bizler bu göreve hizmet için geldik. Hiçbir beklentimiz olmadan, vatandaşımızı ve esnafımızı mutlu edebilmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

Bu güne kadar yaptıkları hizmetlerle Türkiye’ye örnek olduklarını belirten Başkan Dündar, “Klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında, eğitimden spora, sağlıktan kültür sanata kadar her alanda hizmetler üretiyoruz. Biz hizmet ürettikçe vatandaşımız daha güzelini istiyor. Bu konuda vatandaşlarımızla adeta yarış içerisindeyiz. Geçtiğimiz dönem yaptığımız kapalı pazar alanları çok ses getirdi. Birçok belediye bizden inşa ettiğimiz kapalı pazar alanlarının projelerini istedi. Eğitim alanında Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilen en büyük okulu olan, Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’ni yeni eğitim-öğretim yılında hizmete açmayı hedefliyoruz. Spor tesislerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkıyoruz. Bundan sonraki süreçte de daha modern ve daha yaşanabilir bir Osmangazi’yi inşa etmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

BESOB Başkanı Arif Tak da, “Bursa’da en kalabalık esnaf nüfusuna sahip olan Osmangazi İlçesi’nde yapmış olduğu güzel çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Kendisine minnettarız. Yapılan hizmetler bizim için takdire şayandır. Bursa’mızın kalbi olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin güzelleştirilmesi ve alışverişin rahat bir şekilde yapılabilir hale getirilmesinde başkanımızın emekleri çok büyüktür” dedi. Tak, konuşmasının sonunda Başkan Dündar’a çini bir sürahi hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.