Hava Durumu

Mustafa Er: Bize karakterli oyuncular lazım

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er düzenlediği basın toplantısında, "Yeni sezon planlaması için önce sözleşmesi devam edenler dahil gidecek oyuncuları tespit etmemiz lazım. Ardından da gerekli yerlere karakterli ve kaliteli oyuncuları almalıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Er: Bize karakterli oyuncular lazım

HABER I Tolga ÖZTAŞ I

İSTEMEDİĞİMİZ YERDİ
Süper Lig'de sezonu 39 puanla 13. sırada tamamlayan Bursaspor'da Teknik Direktör Mustafa Er, dün basın toplantısı düzenledi. Özlüce Tesisleri'nde gerçekleşen organizasyonda sezonu değerlendiren Er, "Maalesef ligi 13. sırada bitirdik. Bu, bizim için pek kabul edilebilir bir durum değildi. Çünkü biz büyük bir camiayız. Bizim camiamız bir hedefe kilitlendiği zaman, beraber hareket ettiği zaman başarılı olan bir camia. Ancak bu sene bu bütünlüğü sağlayamadık. İlk yarı iyi gittiğimiz süreç vardı ama ikinci devre, büyük camia olduğumuz için beklentiler sürekli yükseldi ve bu beklentilere cevap veremeyince haliyle baskılı bir sürece girdik. Bu baskı da oyuncularımızın özgüveninin kaybolmasına neden oldu. Netice itibarıyla sezonu kazasız belasız atlattık ancak ligi arzu etmediğimiz bir yerde bitirdik" diye konuştu.

ŞU AN KONUŞMAK BOŞ
Gelecek sezonun transfer politikasına da değinen Mustafa Er, "Gidecek oyuncuları önce net bir şekilde tespit etmek lazım. Ona göre eksik bölgelere transferler yapılacaktır, altyapıdan da oyuncular katılacaktır. Mukavelesi devam etse de gönderilecek oyuncular konusunda karar verip, bu takıma daha çok katkı verecek, karakterli ve kaliteli oyuncuların kesinlikle alınması gerekiyor" derken sözleşmesinin bu ay sonunda biteceğini anımsatarak, "Önümüzde kongre süreci var. Kulüp için en hayırlı kim olacaksa o olur. Benim sürecim ondan sonra belli olacak. Gelecek yönetimin kararına göre değerlendirme yapacağız. Ondan sonra kendimle alakalı kararı net bir şekilde verebilirim. Şu an konuşmalar havada kalacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Furkan da milli olabilir
Takımdaki genç oyunculara ilişkin de Mustafa Er, "İsim olarak hepsi değerli oyuncular, antrenmanlara birçok oyuncu dahil ettik. Burak, İsmail, Gürkan, Çağatay geldi. Başka oyuncular da var gelecek. Onların hepsi bizim için çok değerli. Ertuğrul, Furkan, Shehu'nun performansı çok önemliydi. Ertuğrul A Milli Takıma çağrıldı ve bunu hak etti. Furkan Soyalp'in de opsiyonu olabilir ama ikisinin de gelişimine devam etmesi lazım. Alttan gelecek oyuncular da bu ağabeylerini örnek alacaklar. Bu süreçte de Bursaspor'a çok ciddi katkılar vereceklerini düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Batalla'nın yeri dolar
Takıma veda eden Pablo Martin Batalla'nın çok önemli bir oyuncu olduğunu ancak yerinin dolacağını söyleyen genç teknik adam, "Bu kulübe kattıklarını hiçbirimiz tartışmıyoruz ama hiçbir oyuncu vazgeçilmez değil. Yeri dolacaktır, Pablo'lu bir sistem vardı, şimdi Pablo'suz bir sisteme geçilecek. Yeni bir yönetim seçilecek, hangi yönetim gelirse gelsin anlık çözümlerden ziyade 4-5 senelik projelerle gelmesi gerekiyor. Bursaspor'un kültürü olması gerekiyor. Vakıfköy gibi hazinemiz var. Bizim için çok değerli. Orayı birinci opsiyon yaparak bir kültür oluşturmamız gerekiyor. Belki 4-5 yıldan uzun sürecek bir proje yapıp Vakıfköy'ü de ön plana koyup, Türkiye'den de iyi oyuncuları toplayıp harman yaparak çok daha sağlıklı bir sürece girilebilir. Altyapı ağırlıklı kadrolarımız hep başarılı oldu, bu başarıları onlarla yakaladık" dedi.

Kalecilerimiz çok iyi durumda
Takımdaki kaleci rotasyonunundan da bahseden Mustafa Er, "Bursaspor'daki kalecilerin hepsi çok iyi. Bence kaleci opsiyonumuz Türkiye'de bir numara. Hepsi birbirinden değerli, hepsi milli takım kalecisi. Harun Tekin ve Okan Koçuk A Milli, Muhammed Şengezer Ümit Milli ve Ataberk Dadakdeniz de U-19 Milli takımda her zaman yer alan isimler. Seneye Okan da bize dönecek ve ben onun takımda kalmasını isterim. Ancak Okan geçen sezon oynamak istediği için kiralık gitmişti. Şimdi A Milli Takım'a kadar da yükseldiği için onun kararı da çok önemli" şeklinde konuştu.

Herkese izin vermedik!
Gençlerbirliği maçında Bursa-spor'un birçok as oyuncusunun olmamasına da açıklık getiren genç antrenör, "Polemiklere neden olduğu gibi birçok oyuncuya izin vermedik. 4-5 oyuncuya izin verdim. Biz Fenerbahçe maçını kaybettik, çok büyük erozyona uğradık. Titi ve Kubilay cezalı duruma düştü, Barış, Badu, Jires sezonu kapadı, Stancu, Bostock ve Grozav'ın ağrıları devam ediyordu. Sow'un da zaten sakatlığı vardı. Biz yani o maçtan sonra 9 oyuncumuzu kaybettik. Bazı oyuncularımız Dünya Kupası'na gidecekleri için izin moduna geçtiler, ben onları sürekli sıcak tutmaya çalıştım ama Trabzonspor maçındaki oyuncuların performansını görünce izin vermeye karar verdim. Çünkü Gençlerbirliği'ne karşı konsantre olamayacaklarını düşündüm. Bir tek Harun haricinde başka oyunculara izin vermedik, bu formatta Gençlerbirliği'ne mağlup olsaydık bu kez de farklı bir algı oluşacaktı, niye gençlere şans verilmedi diye" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.