Hava Durumu

Mustafa Er: Bursaspor'u bu takım kurtaracak

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er zor şartlarda mücadele veren oyuncu grubunun Bursaspor'un kurtuluşu olduğunu söyledi. Genç teknik adam, "Bursaspor'un geleceği bu takım. Bursaspor'u bu takım kurtaracak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2021 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2021 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Er: Bursaspor'u bu takım kurtaracak

Timsah'ın genç teknik patronu, kulübün tek çıkış noktasının mevcut kadro olduğunu açıkladı.

LİGİN EN DEĞERLİ TAKIMI

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada Bursaspor'un gelişim sürecini anlattı. Genç teknik adam, "Gencecik oyuncularla oynuyoruz. Bu hafta ilk 11'de iki 17, iki 18, bir 19, bir 20, iki 21 yaşında oyuncu oynattık. U21 ligi oynansa oraya yaşı tutan 8 oyuncuyu biz ilk 11'de sahaya çıkardık. Bunların hepsi Vakıfköy çıkışlı. 23 yaşındaki Emirhan ve Furkan ilk 11'deydi. Vakıfköy'den olmayan sadece Cüneyt vardı. Ve biz bunun gibi birçok maç oynadık. Bu kulüp şu an TFF 1. Lig'de yere düştü, ayağa kalkmaya çalışıyor. Bu çocuklar armayı alıp farklı bir yere getirdiler. Sezon başında TFF 1. Lig'in değer olarak 17'nci sırasındaydık. Ancak biz öyle iyi oyun oynayıp, öyle güzel skorlar aldık ki, devre arasına geldiğimizde takım TFF 1. Ligin en değerli takımı oldu. Belki 25-30 milyon liralık takımın şu anda değeri 150-200 milyon lira oldu." diye konuştu

SÜPER LİG ŞAMPİYONU OLUR

Tüm bunlara karşın Bursa kentinin desteğini alamadıklarından yakınan Mustafa Er, "Son yıllarda maalesef şehirde ciddi anlamda kopukluk, küskünlük, kırgınlık, herkesin çok sevmesine rağmen Bursaspor adını duyduğunda uzaklaşmak istediği bir hava oluştu. Samimiyet ortamının kaybolduğu ortamda takım da en sonunda küme düştü. Çok değerli bir takım var. Bu takımı doğru kullanmak lazım. Bursaspor'un geleceği bu takım. Bursaspor'u bu takım kurtaracak. Çok iyi plan projeyle 4-5 yıl sonra Süper Lig'de de şampiyonluğa oynayan bir organizma sağlanmalı. Bu çok zor değil. Biz bunun planını, projesini hep yapıyoruz. Bunun için çok destek çok önemli. Bursa için 650-700 milyon lira çok büyük bir para değil. Burada güveni tesis etmek gerekiyor. Ve şehrin tamamının bu projenin etrafında toplanarak projeyi desteklemesi ve tekrar ayağa kalkması lazım." ifadelerini kullandı.

ALİ İŞİN YÜZDE 10'LUK KISMI

"Çok net söyleyeyim Ali olayı bu işin yüzde 10'luk kısmı. Bizim kadromuzda sadece Ali değil, bütün oyuncularımız değerli. Ali de bu değeri bu sene bu takımla kazandı. İlkyarıdaki performansını bu takım ve arkadaşları sayesinde elde etti. Biz kadromuzdaki 10-12 oyuncumuzun hangisini kaybedersek etkilenecektik zaten. Mesela biz Onur'u da kaybettik. virüs ciğerlerine yansıdı.5 maçtır ondan faydalanamıyoruz. Ali ne kadar etkilediyse Onur da minimum yüzde 10 etkiledi."

15 YAŞINDA DA OYNATIRIZ

"16 yaşında da oyuncu oynattık. 15 yaşında da oynatırız çok önemli değil. Buraya aidiyet duygusu olan, bu kulüp için bu kulübün var olması için, bu kulübün ayakta kalması için va-rını yoğunu ortaya koyan her oyuncu bizim başımızın tacıdır. Biz eksikliklere hiç bakmıyo-ruz. Gidenlere hiç bakmıyoruz. Var olanlarla biz bu savaşı vermeye devam edeceğiz."

CİDDİ TRANSFER TEKLİFLERİ VAR

"Şu an Türkiye değil, Avrupa da Bursaspor'u takip ediyor. Bence bu çok ama çok değerli. Oyuncularımızın minimum 10-12'sine ciddi transfer teklifi var. Bunun da dalgalanmasını yaşıyoruz. Bunu yönetmek bizim adımıza çok zor. Oyuncularımızı motive etmek, sahada kalmalarını sağlamak transferden uzak tutmak için çok zorlanıyoruz."

ALGI OLUŞTURULDU

"Ali gittikten sonra 2-3 maçta gol atamadık diye bir algı oluşturuldu. Bu çok doğru değil. Bu sadece koronavirüsle alakalı. Biz her maça minimum 7-8 oyuncu eksikle çıktık. Bu hafta Akhisar'a 3 gol attık Ali yoktu. 3 verilmeyen penaltımız var. Hakem doğru karar verse ligin en fazla gol atacağımız maçını kazanacaktık. Ama Ali yoktu. Ali veya diğer oyuncular fark etmez. Ben var olan oyuncularımıza bakıyorum. Ben bütün oyuncularımızın emeğini bir oyuncuya yıkamam. Var olan oyuncularımdan çok memnunum. Bu hafta en önde 18 yaşındaki Berat'ı oynattık. Çıktı aslanlar gibi oynadı.

BAŞARILI OLAMADIK

"Göreve geldiğimizden beri en çok emeği yeniden şehrin armaya dönmesi için sarf ettik. Çünkü gerçekten çok büyük bir camia Bursaspor. Maalesef bunda başarılı olamadık. Hala sahip çıkılmıyor. Ben en çok oyuncularıma ve onların verdikleri emeğe üzülüyorum. Muazzam işler yaptılar bugüne kadar. Bursa şehrinin bu oyunculara maddi manevi sahip çıkması gerek. Oyuncular çok büyük bir iş başarıyor. Kulübü dipten aldılar ve çok farklı bir yere getirdiler."

4 DEĞİŞİKLİK RADİKAL KARARDI

"Akhisar maçında geri dönüşle akalalı açıkçası kenarda biz de bir tereddüt yaşamadık. Oyuncularımız bize bu mesajı verdi çünkü. İlkyarı itibariyle 2-1'i yakalardık. İkinci yarıya 4 oyuncu değişikliği ile başladık. Bu aslında çok radikal bir karardı. Ve bundan sonra tamamen üçüncü bölgede oynayarak birçok pozisyon ürettik. Son dakikada da olsa 2-0'dan 3-2 galip gelmek bizim adımıza çok sevindirici. Çok mutluyuz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.