Hava Durumu

Mustafa Er gönlünden geçeni açıkladı

Uludağ Üniversitesi Spor Festivali kapsamında gerçekleşen organizasyonda konuşan genç teknik adam, "Batalla'nın kalmasını istiyorum. Önümüzdeki hafta görüşmeler başlayacak. Onun kalması için her şeyi yapacağım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 07:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 07:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Er gönlünden geçeni açıkladı

HABER I Tolga ÖZTAŞ I

FİGÜRÜ, ABİSİ, KAPTANI
Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, dün Uludağ Üniversitesi Spor Festivali kapsamında Ünitimsah Uludağ'ın açtığı "Üniversiteli Bursasporlular Topluluğu" standını ziyaret etti. Yeşil Beyazlıların yönetim kurulu üyesi Görkem Akbaş ile genç Timsahlar ile buluşan Mustafa Er, kaptan Pablo Martin Batalla'nın kalmasını istediğini açıkladı. Er, "Batalla ile ilgili daha bir görüşüm olmadı. Öncelikle takımın durumuna odaklandığımız için henüz fırsat gelmedi. Ancak bu maçtan sonra artık onunla alakalı artık bir görüşmeler gerçekleştirilecek. Biz tüm takım olarak onun kalmasını istiyoruz. Takımımızın figürü, kaptanı, abisi ve sahada her şeyini veren bir oyuncu. Ben açıkçası çok kalmasını isterim. Batalla'nın kalması için elimden gelen her şeyi de yapacağım ancak son kararı kendisi verecek. İnşallah önünüzdeki sene de bizimle olur" diye konuştu.

İSTANBUL'DAN 3 BEKLİYOR
Pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçına da değinen Mustafa Er, "Fenerbahçe maçının bizim açımızdan hiçbir farklı tarafı yok. Nasıl Konyaspor mücadelesi özel ve önemliyse bu maçta öyle. İnşallah çıkacağız ve yine çok istekli bir oyunla bu maçı da alacağız. Gerçekten iyi bir oyun ortaya koymak ve iyi bir netice almak istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim sloganımız oldu ama, "Aynı istek, arzu ve arzu" bunu sahaya yansıtacağız" derken genç teknik adam altyapı için ise, "Vakıfköy'den gelecek oyuncularımız var. Ben 1.5 sene önce orada çalıştım ardından buraya geldim ve 1.5 yıldır da burada görev alıyorum. Oradan gelecek oyuncularla Bursaspor zaten belirli başarıları yakaladı. Benim en büyük hedefim bu sayıyı arttrmak. Bu duyguları yaşayan oyuncularla bir şeyler başarmak istiyorum. Ama önümüzdeki yıllarda altyapıdan çıkan oyuncular gerçekten artacak" dedi.

Türkiye'nin en iyisi
Yeşil Beyaza gönül veren taraftarlara ve Ünitimsah grubuna da değinen Mustafa Er, "Tribünlerin doluluğu bizi her zaman çok olumlu etkiliyor. Çünkü her zaman diyoruz taraftarlarımız Türkiye'nin en iyisi. En donanımlı en coşkulu taraftarı. Açıkçası biz taraftarlarımızı daha da arkamıza almak ve daha da itici güç olmalarını istiyorsak daha coşkulu oynamalıyız.

Bursa'ya kim gelirse gelsin çıkamayacağını bilmesi lazım. Ünitimsah grubuna gelecek olursak bizim için çok önemli bir grup. Gerçekten hem İzmir hem de Karabük'te bize çok önemli karşılamalar yaptılar. Onların coşkuları, takıma inanmışlıkları çok güzel. Ben her yerde söylüyorum. Tüm deplasmanlarımıza geliyorlar hatta bizi Bursa'da çok güzel destekliyorlar. Ben onlara yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Devam edeceğiz!
Son 2 maçta alınan 6 puanın yeterli olmadığını söyleyen Mustafa Er, "Ben geçmiş ile alakalı hiç konuşmadım. Çünkü biz bir ekiptik ve bir süreç geçirdik. O dönem başarılı veya başarısızlık bütün hepimizindi. Sonra görev bizi tebliğ edildikten sonra benim farklı bir anlayış açım var.
Bu bir süreçti ve zaman gerektiren bir şeydi, ancak bizim zamanımız da yok. Göztepe maçında bile bunu yapabilirdik. Pozisyon vermeden 2 duran top ile 2 gol yedik ve mağlup olduk. Birçok pozisyonumuz da vardı. Puan veya puanlar da alabilirdik ama yenilsek bile biz doğru yolda olduğumuzu biliyorduk. Son 2 maçta zaten bu durum gözüktü. Oyuncularımız da çok çabuk uyum sağladı ve 6 puanı aldık ama devam edeceğiz" diye konuştu.

Daha iyi olacak
Göreve geldikten sonra Ertuğrul Ersoy ile Furkan Soyalp'e formayı direkt vermediğini onların hakederek aldığını söyleyen Er, "Kadroda bulunan tüm oyuncularımız çok değerli. Kalan 3 maçta bu sayı daha da artabilir ancak Ertuğrul ve Furkan çalıştıkları için bu formayı aldılar.Evet Bursalı oldukları için bizim için de çok özeller ama sadece bundan dolayı değil çok gayretli çalışmaları ve o sorumluluğu kaldırabileceklerini bize gösterdikleri için sahadalar. Furkan da ayrıca özel bir durum daha var. 10 numara oynayan bir oyuncu ama biz kendi ihtiyacımıza göre ondan daha farklı bir formatta oyuncu yaratmaya çalışıyoruz.
Bence bu özelliklere de sahip yani Furkan çok iyi bir ofansif orta saha oyuncusu olacak. Son maçta 20 tane top kazanmış bu da çok önemli. Eksikleri var ama oynayarak gelişecek" dedi.

Önce idmanı çözdük
Bursaspor'un nasıl bu kadar kısa sürede kendini toparladığını açıklayan Er, "Ben 15 yıl profesyonel olarak futbol oynadım. İyi futbol oynamak için oyuncuların antrenman katılım isteği çok önemli. Biz onu sağlamaya çalıştık. Ortalama 1 buçuk saat idman yapıyoruz. Onların antrenmanlara berrak gelmesini istedik. Çünkü hafta içi idmanda ne yapıyorsanız sonra maçta da o ortaya çıkıyor. Biz aslında önce antrenmanı çözdük. Oynayan oynamayan herkese bir yaklaşım sergiledik. Mesela bu hafta Badu'nun gördüğü sarı kart benim için çok anlamlı. Kulübeden kart gördü ya. Bütün hepsi oyunun içindeydi" şeklinde konuştu.

Her zaman buradayım!
Gelecek ile ilgili de Bursaspor'da olacağını belirten Mustafa Er, "15 yıl futbol oynadım, antrenörlüğe burada başladım. 3 yıldır buradayım daha devam da edeceğim inşallah. Tabii ki ben bu camianın içinde kalmak, uzun yıllar çalışma isterim. Ama dediğim gibi öncelikle 6 maçlık bir görevim var, biz bu kalan 3 maçı da en şekilde atlatacağız ve daha sonra bakacağız ne görev verilirse, ne söylenirse biz her zaman buradayız. Bursaspor haricinda Avrupa'da ise İspanya'da çalışmak isterim. Çünkü İspanya futbolunun çok ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum. Evet diğer liglerde çok önemli ama bana göre seviye olarak çok üst seviyede" dedi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.