Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Mustafakemalpaşa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün üçüncü yılında şehit ve gaziler anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2019 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafakemalpaşa'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

15 Temmuz'da demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Adnan Menderes Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, tek yürek olarak Milli Birlik ruhunu bir kez daha gösterdi. FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinin yıldönümünde kaymakamlık ve belediye işbirliği ile Mustafakemalpaşa'da bir dizi anma etkinliği gerçekleştirildi.

'15 Temmuz Destanı' programına; Kaymakam Mehmet Zeki Koçberber, Garnizon Komutanı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Mikail Sarıkaya, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Belediye Mehter Takımı'nın gösterilerinin ardından, Protokol konuşmaları ile devam etti.

"HAİNLER BAŞARAMADI"

Mehmet Akif Ersoy'un 'Korka sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' dizeleriyle sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar; "İşte o ocak 15 Temmuz akşamı sönmeyen ocaktı, bizlerdik, meydanlardaydık. Son kale Türkiye'yi teslim etmedik. 40 yıldan beri içimize yerleşmiş hainler başaramadılar. Niye başaramadılar işte bizim gibi Allah'a vatana inanmış ecdadın çocukları sahaya çıktı tankların önünde durdu. O gece gazi ve şehit olan vatan evlatlarının sayesinde bu akşam gururla vatana millete sahip çıkıyoruz. Mekanları cennet olsun" dedi.

"BEKLENMEDİK BİR ANDA ÖNCE VİCDANLARIMIZDAN SONRA SIRTIMIZDAN VURULDUK"

Kaymakam Mehmet Zeki Koçberber ise konuşmasında, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin tarihin en karanlık en acı günlerinden birini yaşadığını ifade etti. 'Milli İrade'nin darbe karşısında hayatını ortaya koyduğunu belirten Koçberber, "Aziz milletimiz milli mücadelede olduğu gibi 15 Temmuz'da hürriyet irade ve bekasına yönelik darbe karşısında vatanına milletine ve milli iradeye hukuk düzenine sahip çıkıp canlarını bu vatan için feda etmekten çekinmeyerek tek bilek olmuş iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. 15 Temmuz'da hainlere karşı iman dolu göğsüyle yurduna alçaklar uğramasın diye şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

15 Temmuz'un öncesi ve sonrasında yaşananları anlatan Haber Türk Genel Müdürü Veyis Ateş, "Beklenmedik bir anda önce vicdanlarımızdan sonra sırtımızdan vurulduk" dedi.

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Şehitler için okunan Kuran-ı Kerim ve mevlidin ardından saatler, hain yapılanmanın TRT'de sözde bildiri okuttuğu 00.13'ü gösterdiğinde tüm minarelerden salalar yükseldi. '15 Temmuz Destanı' programında; Dev ekranda gösterilen Şehit Ömer Halisdemir belgeseli duygu dolu anların yaşanmasına neden olurken 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Adnan Menderes Meydanı'ndan başlayarak Cumhurluk Alanı'na kadar süren yoğun katılımlı 'Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü' ile tamamlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.