Hava Durumu

Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi'ne ödül

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından, Ortaokul öğrenimine devam eden öğrencileri temel sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında araştırma yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 13. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye Birincisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2019 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi'ne ödül

Türkiye genelinde 12 bölgede yapılan Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında her bölge için bir il, merkez olarak seçildi. Bursa Bölge merkezine bağlı iller Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova oldu. Bu 7 ilden Bursa Bölge Sergisi'nde 25-28 Mart 2019 tarihleri arasında10 alanda 100 proje sergilendi. Jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda 15 Matematik projesi arasında danışmanlığını Matematik Öğretmeni Mehmet Oruç'un yaptığı Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi Genel Yetenek Alanı öğrencisi Efe Pazarcıklı'nın hazırladığı "Efe Sayıları" Bursa Bölge birincisi olarak, Bursa Bölgesini 23-26 Nisan 2019 tarihleri arasında Elazığ'da yapılacak Türkiye Finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Elazığ'da yapılan Türkiye Finalinde Matematik alanında 14 tanesini Bilim ve Sanat Merkezlerinden olmak üzere toplam 25 Matematik Projesi sergilendi. 25 proje arasında Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi Genel Yetenek Alanı öğrencisi Efe Pazarcıklı'nın hazırladığı "Efe Sayıları" Projesi Matematik alanında Türkiye Birincisi oldu. İlçe Kaymakamı Mehmet Zeki Koçberber 13. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Matematik alanında Türkiye Birincisi olan Efe Pazarcıklı'yı makamında kabul ederek çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi ve "Başarınla hepimiz gururlandık. Bu başarılarının devamını diliyorum diyerek ileride ne olmak istediğini sordu. Bilim adamı cavabı üzerine senden bilim adamı olduğunda yeni icatlar bekliyoruz" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe de, "Eğitim hayatında yeni projeler üreteceğine inanıyoruz. Gelecek yıllarda da aynı başarının devamını bekliyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.