Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'ya milyonluk tesis

BUSKİ tarafından Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine yapılacak atık su arıtma tesisi için düğmeye basıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafakemalpaşa'ya milyonluk tesis
2026 yılında 98 bin, 2046 yılında ise 146 bin kişiye hizmet vermesi planlanan atık su arıtma tesisinin inşaatına başlandı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Kanalizasyon Daire Başkanı Mesut Boz ile beraber Fevzi Dede Mahallesi Ayazma mevkiindeki çalışmaları inceledi. Alt yapı hizmetlerinin en önemli kısmını teşkil eden 14 milyon 474 bin TL'lik arıtma tesisi ve 6 kilometrelik kolektörün 2018 Aralık ayında tamamlanacağını söyleyen Sadi Kurtulan,Mustafakemalpaşa'nın 40 yıllık hayalinin gerçekleştiğini belirtti.

Başkan Sadi Kurtulan, "Alt yapı meselesinin kökten çözüme kavuşturulması için Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'nin talimatı doğrultusunda BUSKİ tarafından atık su arıtma tesisi imalatına başlandı. Hedefimiz alt yapıda standardı yakalamak. Vatandaşlarımızın en büyük beklentisi de alt yapısı tamamlanmış sağlıklı bir ilçede yaşamak. Mustafakemalpaşa'nın her noktasında bu ihtiyaçları etaplar halinde gideriyoruz. Kanalizasyon atıkları artık kontrol altında tek bir noktada toplanacak. Tesis, giriş kapısı, ince-kalın ızgara,kum tutucu,dağıtım yapısı, biyolojik fosfor giderim tankı, havalandırma tankı, son çökertme tankı, graviteli ve mekanik çamur yoğunlaştırıcı, çamur depolama, çamur susuzlaştırma ve boşaltım ünitelerinden oluşacak. Tesis tamamlandığında ilk kademede günde 17 bin m3 su arıtılacak. İkinci kademede ise bu miktar günlük 25 bin m3'e yükselecek " dedi.

İlçenin atık su meselesini çözüme kavuşturacak tesislerin Uluabat Gölü'ne giden kirlilik yükünü de azaltacağı ifade edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.