Hava Durumu

Müteahhit battı, hastane inşaatı durdu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde belediye tarafından tahsis edilen 45 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek olan 300 yataklı Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2012 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2012 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müteahhit battı, hastane inşaatı durdu
21 Ocak 2012 tarihinde temeli atılan yeni hastanenin inşaatı ihaleyi kazanan firmanın batması üzerine dururken, 3 aydan bu yana maaşlarını alamayan inşaat işçileri iş bırakma eylemi yaptı. Basın mensupları görüntü çektiği sırada firmanın battığını öğrenerek hastane inşaatına gelen tedarikçi firmalar, paralarını alamadıkları gerekçesiyle inşaat malzemelerini kamyon ve tırlara yükleyerek geri götürdü.

Dış sahalar, Kriz Merkezi, Güvenspor ve Gençlergücüspor kulüplerinin eski lokalleri ile Sultan Düğün Salonu'nun bulunduğu, yaklaşık 45 dönüm alan üzerinde yaptırılacak olan 300 yataklı yeni Devlet Hastanesi inşaatının önünde toplanarak iş bırakma eylemi yapan inşaat işçileri, "Yaklaşık 3 aydan bu yana maaşlarımızı tahsil edemiyoruz. Bugün maaşları vereceklerini söylediler, ama halen ses seda yok. Ayrıca bazı arkadaşlarımızın sigorta primleri de yatırılmıyor. Bu şartlar altında çalışamayız" dedi.

Aybek firmasının battığını duyduklarını söyleyen inşaat işçileri, "Firmanın battığını duyduk. Bugün de sularımız kesildi, yemek servisi yapılmıyor. Biz aç kaldık. Yetkililere sesleniyoruz. Bu durumu çözüme kavuştursunlar. Ailemize para gönderemiyoruz. Sıkıntı yaşıyoruz" diyerek sitem etti.

Tedarikçi firmalara karşılıksız çek verildiği ve paralarını alamadıkları yönünde söylentiler duyduklarını kaydeden işçiler, "Firmalar gelip malzemelerini topluyor. Bu gün demir firması geldi, sizin de gördüğünüz gibi demirleri yüklüyor" şeklinde konuştu.

Olay yerine gelen emniyet ekipleri de konuyla alakalı bilgi aldı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.