Hava Durumu

Müthiş iddia! Bahçeli Başkanlık sistemini kabul etti çünkü...

Anayasa değişikliği ile ilgili bir son dakika bilgisi geldi. AK Parti'nin, MHP'nin desteğiyle Meclis'e getirdiği sistem ile ilgili Anayasa değişiklik teklifi bugün TBMM'de. Başbakan Yıldırım'ın 'Cumhurbaşkanlığı sistemi' diye adlandırdığı çalışmaya MHP lideri Bahçeli neden sıcak bakıyor? İşte kulisleri sallayacak o iddia...

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müthiş iddia! Bahçeli Başkanlık sistemini kabul etti çünkü...

AK Parti MHP'nin desteği ile Anayasa teklifini bugün  TBMM'ye getiriyor. 18 maddenin kabul edildiği Anayasa teklifinde en çok merak edilenlerden biri de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin neden AK Parti'nin çalışmasını desteklediği.

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan'a göre;  AK Parti ve MHP koalisyon kurdu ve bu sadece siyasi alanda değil.  Tezkan'a göre; AK Parti ve MHP ortak listeyle sandığa gidecek.

İşte Tezkan'ın bugünkü yazısındaki ilgil bölüm;

Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine geçilmesini neden istedi?

*** Nedeni şu..

AKP ile MHP büyük koalisyon kurdu.. Sadece siyasi alanda değil, her alanda.. Devletin her kademesinde..

Şöyle izah edeyim..

Fethullahçıların boşluğunu ülkücüler dolduracak..

Yargıda, askerde, poliste, istihbaratta, eğitimde, sağlıkta, kısaca bürokraside..

Ama özellikle poliste..

FETÖ'cüler devletten temizleniyor.. Onların boşalttığı alanlara MHP'ye yakın ülkücü kadrolar yerleştirilecek..

AKP'nin elinde Milli Görüş'ten gelip o yerleri dolduracak kadro yok..

İKİNCİ TUR ÖNEMLİ

Teklifle ilgili ikinci oylama kritik önem taşıyacak. İkinci oylamalarda görüşmeler olmayacak. Sadece önerge verilmesi durumunda bu önergeler üzerinde konuşma yapılabilecek. Onun dışında konuşma yapılmayıp sadece gizli oylama gerçekleştirilecek. Teklifin her maddesi ayrı ayrı gizli oylamaya tabi tutulacak. Bu oylama, her madde için kritik önem taşıyacak. Çünkü 330'a ulaşamayan madde düşmüş olacak. Sonra da teklifin "tümü" oylanacak. Tümünün de aynı şekilde 330'un üzerinde oy alması gerekiyor. Aksi takdirde, maddeler teker teker 330'un üzerinde oy alsa bile, tümünün oylamasında 330 bulunamazsa, teklifin tümü düşmüş olacak.

AK Parti, Meclis Genel Kurulu'ndaki iki tur görüşmelerin en fazla 17 gün sürmesini planlıyor. Dolayısıyla Ocak ayı sonunda Cumhurbaşkanı'nca da onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanmış olması hedefleniyor. 31 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanması halinde ise Türkiye, yeni sistemi oylamak üzere 2 Nisan Pazar günü referandum sandığına gitmiş olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.