Hava Durumu

Mutsuzluğa sürükleyen 5 alışkanlık

Mutluluk aslında sandığınızdan daha kolay elde edilebilir. Gün içinde sergilediğimiz bazı alışkanlıklar bizi aslında mutsuzluğa sürüklüyor. Bu alışkanlıkların farkında olup onlardan bir an evvel kurtulmak, mutluluk yolunda atacağınız ilk adım olabilir. "Neden mutsuzum?" sorusunun cevabını bu alışkanlıkların farkına vararak bulabilirsiniz. İşte mutsuzluğa sürükleyen 5 alışkanlık.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2020 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2020 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mutsuzluğa sürükleyen 5 alışkanlık

1-Olumsuz duyguları kabullenin

Olumsuz duygular da olumlu duygular kadar gerçek. Uzmanlar kendini olumsuz duygulara karşı kapatan insanların olumlu duyguları da hissetmesinin zorlaştığını söylüyor. Olumsuz duyguları belli etmeyip içe atmak, her zaman başka sağlık sorunlarını da beraberinde getirir. Olumsuz duyguları görmezden gelmek yerine dışa vurmaya özen gösterin. Ama bunu yaparken ölçüyü kaçırmayın.

2-Hata yapmaktan korkmayın

Hata yapmadan doğrular bulunamaz. Başarısızlıktan korkmak yerine kendinize hata yapmak için izin verin. Ancak bu şekilde gerçek hayatla yüzleşebilirsiniz. Hata yapmak asla modunuzu düşürmesin. Bunun doğruya ulaşmak için bir basamak olduğunu kendinize hatırlatın.

3-Mağdur olmayı seçmeyin

Sorunlarınız veya girdiğiniz durum için diğer insanları suçlamak en kolay yöntem. Ancak bunun size veya diğer insanlara hiçbir faydası yok. Mağduru oynamayın ve sorumluluk alın. Sorun odaklı değil, çözüm odaklı olmaya çalışın.

4-Geçmişi düşünmeyin

Gün içinde aklınızı meşgul eden düşüncelerden uzaklaşmaya çalışın. 5-10 yıl önce yaşadığınız olayı şu an düşünmenizin bir faydası yok. Bu düşünceler aklınıza geldiğinde dikkatinizi başka şeylere yönlendirin.

5-Kendinizi kıyaslamayın

Kendinizi başkalarıyla kıyaslama çukuruna asla düşmeyin! Çıkması zor bir hal alabilir. Bunun yerine kendi başarılarınıza ve yapabildiklerinize odaklanın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.