Hava Durumu

Müzik yarışmasında final heyecanı

Nilüfer Belediyesi'nin tüm Bursa'yı kucaklayan organizasyonu "Liselerarası Müzik Yarışması"nda final heyecanı yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müzik yarışmasında final heyecanı
Yarışmanın finalinde 19 okul, 4 kategoride derece için mücadele edecek. Final heyecanına Pinhani grubu da vereceği konserle ortak olacak.

Yıllardır çocuklara yönelik çalışmalar yaparak onların yeteneklerini erken yaşta keşfedip geliştirmelerini sağlayan Nilüfer Belediyesi, son 2 yıldır da bu alanda bir adım daha atarak genç yetenekleri hem sesleri, hem orkestraları ve hem de besteleriyle yarıştırıyor. Daha önce farklı kurumlar tarafından 5 kez düzenlenen ve Bursa genelinde bir organizasyon olmasına rağmen 2011'den itibaren de Nilüfer Belediyesi'nin organizasyonuyla devam eden "Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması", bu yıl 28 okulun iştirakiyle başladı.

Yarışmanın ön elemeleri 26-27 Nisan tarihlerinde Nazım Hikmet Kültürevi'nde yapıldı. Genç müzisyenlerin kıyasıya yarıştığı organizasyonun finali ise 11 Mayıs'ta saat 15.00'te Fethiye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Final gününden önce bir basın toplantısı düzenleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer'de spor ve sanatla ilgili her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, son iki yıldır üstlendikleri, Bursa genelini ilgilendiren "Liselerarası Müzik Yarışması"nı bundan sonra da düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Bozbey, "Gelecekte Bursa'nın gururu olacak gençlerin bu yarışmaya katılanlar arasından çıkacağına inanıyorum" derken, önceki gün Ankara'da düzenlenen Türkiye'nin en büyük gençlik organizasyonlarından birisi olan Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması'nda alınan sonuçlara dikkat çekti. Başkan Bozbey, "Bu yarışmada Bursa Anadolu Kız Lisesi'nden Ecem Çelik en iyi solist dalında Türkiye birincisi oldu. Işıklar Askeri Hava Lisesi de icrada jüri özel ödülüne layık görüldü. Her iki okul bizim geçen yılki birincilerimiz arasındaydı. Demek ki geçen yıl jürimiz doğru bir tespit yapmış. Ayrıca bu sonuçlar, Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması'nın önemini de gözler önüne seriyor" açıklamasını yaptı.

Mix Müzik'in ödül sponsoru olduğu Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenecek finalde 19 okul "en iyi beste", "en iyi orkestra", "en iyi kız solist" ve "en iyi erkek solist" kategorilerinde yarışacak. Finalde ayrıca özellikle genç kuşağın hayranlığını kazanan Pinhani grubu da konser verecek. Bursa'nın genç yeteneklerini ortaya çıkaracak olan yarışmanın finali tüm Bursalıların katılımına açık yapılacak.

Yarışmanın jürisi Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı, Nilüfer Belediyesi Kültür Sanat Sorumlusu Şebnem Nural, Başkan Danışmanı Feza Soysal, Nilüfer Müzik Eğitim Çalışmaları Koordinatörü Harun Fatih Güler, müzisyenler Oğuz Kurtuluş ve Seyhan Şahin, gazeteci-müzisyen Tayfun Timuçin ile müzisyen - yapımcı Özgür Ögöz'den oluşuyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.