Hava Durumu

NASA, 425 milyon çözünürlüklü görüntüden Güneş'i oluşturdu

NASA, 425 milyon yüksek çözünürlüklü görüntüden Güneş'in 10 yıl içindeki görünümünü paylaştı. YouTube üzerinden paylaşılan ve 10 yılda toplanan verilerden oluşturulan bu 1 saatlik serüven kısa süre içinde milyonlarca kişiye ulaştı. Videoda Güneş'in 10 yıl boyunca geçirdiği değişim de görülüyor. İşte NASA'dan 10 yılda Güneş:

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2020 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
NASA, 425 milyon çözünürlüklü görüntüden Güneş'i oluşturdu

NASA'dan 10 yılda Güneş

NASA, Solar Dynamics yani Türkçe adıyla Güneş Gözlemevi'nden alınan 87 binden fazla yüksek çözünürlüklü görüntülüyü derleyerek oldukça hızlandırılmış bir güneş panoraması sunuyor. Oluşturulan video NASA'nın 2010 yılından beri dünya yörüngesinden güneşi fotoğraflayan Güneş Gözlemevi'nin 10'uncu yılını kutlamak adına yayımladı.

Bizim 61 dakika olarak izlediğimiz videoda Güneş Gözlemevi'nin yakaladığı 425 milyon yüksek çözünürlüklü görüntü birleştirildi. 61 dakikalık bu videoya bakıldığında NASA'nın her saniyenin yaklaşık bir günü temsil etmesi için dakikaları ayarlamış olduğu görülüyor.

Güneş Gözlemevi her 0.75 saniyede bir güneşin görüntüsünü yakalıyor ve şimdiye kadar güneş sistemini gözler önüne seren 2 milyar GB veri toplamayı başardı. Bu veriler elbette tek boyutlu değil, 10 farklı dalga boyunda görüntü yakalayan sistemleri bulunan gözlemevinin başardığı iş gerçekten de takdire şayan.

A Decade of Sun, adı verilen 10 yılda Güneş videosunda güneşin dış katmanı olan korona yapısı görüntüleniyor. 17.1 nanometrelik ultraviyole dalga boyunda çekilen görüntüler kullanılarak derlenen video uzaya ilgisi olanları içine çekiyor. Bunun yanında yakalanan görüntülerden oluşturulan bu videoda karanlık minik bir nokta bulunuyor. Bunun nedeni ise yaşanan bazı teknik sorunlar olduğu söyleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.