Hava Durumu

NASA, Ay'da Wi-Fi ağının nasıl kurulacağını araştırıyor

NASA tarafından yapılan yeni bir araştırma, Ay'da bir Wi-Fi ağı kurma olasılığını değerlendiriyor. NASA projenin gerçekleşmesi durumunda dijital eşitsizliğin ve internet hizmetine erişim eksikliğinin giderilmesini hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2021 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2021 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
NASA, Ay'da Wi-Fi ağının nasıl kurulacağını araştırıyor

Insider'da yer alan habere göre Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya'daki dijital eşitsizliğin çözebileceği umuduyla ayda bir Wi-Fi ağının nasıl kurulacağını araştırıyor.

NASA'nın internet sitesinde projeyle ilgili 'Ay'ı Dünya'nın Dijital Eşitsizliğini Ele Almak İçin Kullanmak' başlıklı bir basın açıklaması da yayınlandı.

ABD'nin bazı bölgelerinde yetersiz internet erişimine çözüm olmak ve Artemis projesine yardımcı olmak amacıyla NASA Ay'da Wi-Fi ağı kurma ihtimali üzerine çalışıyor.

NASA'nın Glenn Araştırma Merkezi'nde inovasyon direktörü Mary Lobo, yaptığı basın açıklamasında projeye dair şunları ifade etti:

"Bu, Artemis'in altında Ay'a astronot gönderirken karşılaştığımız zorluklara çözümler geliştirmek için harika bir fırsat sunarken, aynı zamanda artan bir toplumsal sorunu ele alıyor."

Artemis programı ise 1972'den bu yana ilk kez insanları Ay'a indirmeyi amaçlıyor.

Apollo 11'den 50 yıl sonra gerçekleşecek Artemis adlı görevde kadın astronota bir de erkek meslektaşı eşlik edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.