Hava Durumu

NASA'nın akıllı kolyesi yüzüne dokunanları uyaracak!

Akıllı telefon, akıllı saat, akıllı televizyon, akıllı ev derken şimdi de akıllı kolye geliştirildi. NASA'nın tasarladığı bu kolye özel bir amaca hizmet ediyor ve koronavirüs sürecinde vatandaşların ellerini yüzlerine yaklaştırmalarına engel oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
NASA'nın akıllı kolyesi yüzüne dokunanları uyaracak!

Koronavirüs salgınının etkisini yavaş yavaş azalsa da, halen etkisini sürdürüyor ve bu virüse karşı kesin bir çözüm henüz geliştirebilmiş değil. Vatandaşların ise bu süreçte kendilerini ve toplumu korumak için maske-mesafe-hijyen kuralına uyması gerekiyor.

NASA ise özellikle bu sıcak yaz günlerinde dışarıda ellerini sıklıkla yüzüne götürenleri uyarmak adına özel bir 'akıllı kolye' geliştirdi. Kirli ellerle yüze teması engellemek adına tasarlanan ürün, elini yüzüne yakınlaştıran kullanıcıları titreşim göndererek uyaracak.

Ticari amaçla üretilmediği için satışı yapılmayacak olan ürün, 3D yazıcı ile üretildi. PULSE ismini taşıyan bu özel kolyeyi dileyen kendi üretebilecek. Bunun için NASA, ürünü açık kaynak kodlu bir proje haline getirirken, gerekli tüm bilgileri bu internet sitesi üzerinden paylaştı.

NASA'nın akıllı kolyesinin çalışma prensibi oldukça basit bir mantığa dayanıyor. Üzerinde bulunan yakınlık sensörü ile birlikte elinizi yüzünüzle temas ettirmek isterseniz kolye bunu algılıyor ve titreşim motoru küçük titreşimler göndererek sizi uyarıyor. NASA, bu sayede istemsizce elini yüzüne sıklıkla getirenlerin bu tutumunu değiştirmeyi amaçlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.