Hava Durumu

NATO'dan Türkiye'ye güvence

Norveç'te düzenlenen Trident Javelin tatbikatında Atatürk'ün 'düşman taraf' içinde gösterilmesi, iç haberleşme sisteminde de Cumhurbaşkanı Erdoğan adına açılan hesaptan olumsuz mesajlar verilmesinin neden olduğu skandalın ardından Türkiye'den özür dileyen NATO, Ankara'ya garanti verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 07:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 07:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
NATO'dan Türkiye'ye güvence

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid ile düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine "NATO askeri yetkilileri olayın nasıl meydana geldiğine yönelik soruşturma yürütüyor. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak özürlerimi ilettim ve olaydan haberdar olunur olunmaz NATO'nun harekete geçtiği konusunda kendisini bilgilendirdim" dedi. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve AB Bakanı Ömer Çelik ile Kanada'da görüştüğünü hatırlatan Stoltenberg, "Özürlerimi onlara da ilettim ve askeri yetkililerimizin gelecekte benzer bir olayın yaşanmamasının nasıl sağlanacağına ilişkin çalıştıkları konusunda güvence verdim" ettim.

KRİZ SONRASI TATBİKAT

Krizin ardından Türkiye'nin evsahipliğinde NATO ile 'Nusret-2017' tatbikatının yapılacağı açıklandı. Bugün Saros Körfezi'nde başlayacak ve 4 Aralık'a kadar sürecek tatbikata Türkiye'nin yanı sıra, Yunanistan, Bulgaristan, Katar ve Romanya'dan katılım olacak.

Hürriyet Haber/Güven ÖZALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.