Hava Durumu

NATO: 'Erdoğan fotoğrafını atan o subay ordudan atıldı'

NATO, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını seçen subayın ordudan atıldığını açıkladı. Atatürk fotoğrafını ise görevli teknisyenin seçtiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
NATO: 'Erdoğan fotoğrafını atan o subay ordudan atıldı'

8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç'te gerçekleşen NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterilmesi sonrasında NATO'dan açıklama geldi.

NATO, tatbikatta Atatürk ve Erdoğan'ın hedef gösterilmesiyle ilgili olarak bir teknisyen ve subayın ordudan atıldığını açıkladı.

NATO'da gerçekleşen skandalın iki boyutu var. Birinci olay Atatürk resmiyle ilgili olarak gerçekleşti. Bir teknisyen tatbikatta düşman saflarını temsil etmek için internette bulduğu Atatürk fotoğrafını kullandı. Tatbikat esnasında Türk subaylarının olayı tespit etmesi sonrasında teknisyenin görevine son verildi.

İkinci olayda ise NATO içindeki sosyal medya paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına açılan sahte hesapta NATO aleyhine paylaşımlarda bulunuldu. NATO'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Türk subayların tespiti sonrasında sahte hesap açan kişinin Türk kökenli bir Norveç subayı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu subay ordudan atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç'teki NATO tatbikatında düşman tablosunda Atatürk ve kendisinin isminin yer alması nedeniyle 40 askeri geri çektiklerini açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.