Hava Durumu

NATO skandalıyla ilgili başsavcılık harekete geçti

Ankara Başsavcılığı skandal tatbikat için soruşturma başlattı!

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
NATO skandalıyla ilgili başsavcılık harekete geçti

Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:

"Norveç'te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezinde icra edilen tatbikat sırasında sergilenen, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret ve aşağılama içeren eylemler nedeniyle fail veya failler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2017/191238 sayıyla soruşturulma başlatılmıştır."

İŞTE GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, Norveç'teki NATO tatbikatında yaşanan skandalı duyurmuştu. Erdoğan, Atatürk fotoğrafı ve kendisinin isminin hedefe konduğunu söylemişti. NATO'dan olayla ilgili açıklama geldi. Skandala karışan Türkiye kökenli Norveçli bir subay ile bir teknisyenin görevden uzaklaştırıldığı belirtiliyor. Norveç'teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'den özür diledi. NATO'da yaşanan skandalla ilgili TSK'dan da akşam saatlerinde açıklama geldi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tatbikatın gerçekleştiği Norveç'in Savunma Bakanı Jensen de özür diledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmesinde NATO adına özür dilediği ve idari soruşturma başlatıldığını ifade ettiği öğrenildi. Stoltenberg' Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da özürlerinin iletilmesini talep ettiği de belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.