Hava Durumu

Nazmiye Demirel'in annelik dramı

Zaman gazetesinden Ömer Şahin'in ortaya attığı iddiaya göre siyaset dünyasında "Baba" lakabıyla tanınan Süleyman Demirel'in, çocuğunun olmadığı gerçek değil.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2013 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2013 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nazmiye Demirel'in annelik dramı

Habere göre Türk siyasetinin en önemli kişiliklerinden Demirel, Nazmiye Demirel ile olan evliliğinin ilk yıllarında bir kız çocuğu sahibi oldu, ancak bu çocuk doğumundan iki sene sonra hayatını kaybetti. Çocuğun neden öldüğü ise hala sır perdesinin ardında gizli. 1948 yılında evlenen ve 65 yıl evli kalan Nazmiye-Süleyman Demirel çiftinin çocuklarının olmama sebebi Nazmiye hanımın 1951 yılında geçirdiği ateşli hastalık olarak gösteriliyordu.

Zaman gazetesindeki habere göre Demirel ailesinin yakın çevresinden kişilerin açıkladığı bu büyük sır hakkında Süleyman Demirel herhangi bir açıklama yapmak istemedi. Bu çarpıcı iddianın merkezindeki isim olan Süleyman Demirel; yıllar boyunca Türkiye'nin siyaset sahnesinin en kalıcı, en renkli ve en çok tartışılan karakteriydi.

ALZHEİMER TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

Türk siyaset hayatının önemli isimlerinde biri olan Demirel'in, hayatındaki manevi güç kaynaklarından biri eşi Nazmiye Demirel öldü.
 
Isparta'nın Balkan göçmenlerinin yerleştiği İslamköy'de doğan Demirel, 1927 yılı doğumlu olan Nazmiye Demirel ile 12 Mart 1948 tarihinde evlendi. Siyaseti çok fazla sevmediği konuşulan Nazmiye Hanım, eşinin siyasetin çok çetin koşullarda yaşandığı 1960 ve 1970'li yıllarda ve darbe sonrası 1980 Türkiyesi'nde hep yanında oldu. Nazmiye Demirel, 1993 yılında eşinin cumhurbaşkanı seçilmesiyle 'First Lady' oldu.
 
16 Mayıs 1993 - 16 Mayıs 2000 tarihleri arasında Çankaya Köşkü'ne ev sahibeliği yaptı. Ancak 2005 yılında rahatsızlandı. Alzheimer tedavisi görmeye başladı.
 
Türk siyasetinin çetin şartları içinde yer alan Nazmiye Demirel, rahatsızlığı nedeniyle sonraki yılların huzurunu çok fazla yaşayamadı. Nazmiye Demirel, yaklaşık 4 yıldır Başkent Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Süleyman Demirel de, sürekli basından gizli eşini hastanede ziyaret ediyordu. Nazmiye Demirel, bu akşam saat 22.30 sıralarında hayata gözlerini kapadı. Nazmiye Demirel, eşinin ve kendisinin memleketi olan Isparta'da toprağa verilecek.

 DEMİREL ÇOK ÜZGÜNDÜ
 

Rahatsız olan ve tedavisi evde süren Nazmiye Demirel'in hastalığı için hastaneye kaldırıldıktan sonra eşi Süleyman Demirel "Zincirbozan'a giderken bile bu kadar üzüntülü değildim. Çünkü dönüşü olduğunu biliyordum. Ama şimdi çaresizim, bu çaresizlik büyük üzüntü yaratıyor" demişti.
 
HASTANEYE KOŞTU VE BİTKİNDİ

Yaklaşık 4 yıldır tedavi gören 65 yıllık hayat arkadaşını sağlık sorunları nedeniyle 1,5 aydır göremeyen Demirel, vefat haberinin ardından hastaneye geldi. Süleyman Demirel, makam aracından indikten sonra hastane merdivenlerinden yardımcılarının eşliğinde güçlükle çıkabildi. Oldukça yorgun ve bitkin olduğu görünen Demirel, yaklaşık yarım saat hastanede kaldıktan sonra, merdivenlerden yine yardımcılarının kolunda indi.

DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI

Başkent Üniversitesi 'nden yapılan açıklamada, "Saat 22.27 itibariyle solunum yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle hastamızı kaybettik. Sayın 9. Cumhurbaşkanımız da içeride eşini ziyaret ediyor. Kendisi metanetini muhafaza etmeye çalışıyor. Şu an içeride dinleniyor. Sayın Süleyman Demirel kendisi de sağlık sorunları yaşadığından eşiyle en son 1,5-2 ay kadar önce yüzyüze görüşmüştü" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.