Hava Durumu

Necmi Alpay için istenen ceza belli oldu

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapan Necmiye Alpay için istenen ceza belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2017 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Necmi Alpay için istenen ceza belli oldu

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nde bir günlüğüne "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" yapan Necmiye Alpay, hakkında mütalaa veren savcı, Alpay'ın "Terör örgütü propagandası yapmak ve örgütün açıklamalarını yayınlamak" suçundan 2 yıldan 8 yıla kadar hapsini talep etti.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 85 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan sanık Necmiye Alpay ve avukatları katıldı.

SAVCI GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLADI

Duruşmada görüşünü açıklayan savcı, sanığın olay tarihinde Özgür Gündem Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni olduğunu belirtti. Savcı gazetenin 5 Haziran 2016'da yayınlanan sayısında "Ulusal birlik özgürleştirir" başlıklı haberde PKK terör örgütü ve alt yapılanmalarının propagandasının yapıldığını, KCK yürütme konseyi eş başkanının açıklamalarına yer verildiğini ifade etti. Gazetenin aynı sayısında çıkan başka bir haberde de örgütün propagandasının yapıldığı, basın açıklamasına yer verildiğini kaydeden savcı, Alpay'ın "terör örgütü propagandası yapmak ve örgütün açıklamalarını yayınlamak" suçundan 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasına talep etti.

SAVUNMA İÇİN SÜRE VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.